Ασκήσεις ετοιμότητας στην Νότια Κορέα

Σε επίδειξη ισχύος απέναντι στον επικίνδυνο "πυρηνικό" της γείτονα προχωρά η Νότιος Κορέα, μετά την τρίτη πυρηνική δοκιμή και τις αυξανόμενες απειλές της Πιονγιανγκ την Δευτέρα.

Όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ΚΒS, θα διεξαχθούν στρατιωτικές ασκήσεις "λόγω του φόβου για νέες προβοκάτσιες από την πλευρά της ΛΔ Κορέας", οι οποίες που θα διαρκέσουν 2 ημέρες, στις 14 και 15 Φεβρουαρίου και θα συμμετάσχουν μονάδες Πεζικού, δυνάμεις της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού της Νότιας Κορέας.

Οι δυνάμεις του Στόλου θα ασκηθούν σε ενέργειες, που θα πραγματοποιήσουν σε περίπτωση τυχόν προβοκάτσιας από τη ΛΔ Κορέας στην Ιαπωνική και Κίτρινη Θάλασσα, ενώ οι μονάδες Πεζικού θα πραγματοποιήσουν βολές πυροβολικού στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα.

Επιπλέον, η κυβέρνηση  παρουσίασε ένα βίντεο με πυραύλους, που είναι ικανοί να πλήξουν "οποιοδήποτε στόχο στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας(ή αλλιώς στην Βόρειο Κορεά) ".

Στο σχετικό προωθητικό βίντεο παρουσιάζεται η εκτόξευση πυραύλων από υποβρύχιο και πολεμικό πλοίο. Η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης επεσήμανε ότι η δημοσιοποίηση του βίντεο αποτελεί απαντητικό μέτρο στην πυρηνική δοκιμή, που πραγματοποίησε η Πιονγιάνγκ.

Η Σεούλ είχε ήδη στο παρελθόν ανακοινώσει ότι έχει αναπτύξει πυραύλους τύπου cruise σε αντιπαράθεση των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, που είχε δοκιμάσει την περασμένη χρονιά η Βόρειος Κορέα.