Πέτρες, μολότωφ και δακρυγόνα στην επέτειο της πτώσης Μουμπάρακ

Πέτρες, δοκάρια και μολότωφ από την πλευρά των διαδηλωτών. Δακρυγόνα και αντλίες νερού από τις δυνάμεις ασφαλείας. Ακόμη μια νύχτα το Κάιρο φωτιζόταν από τις φλόγες και οι δρόμοι είχαν γίνει πεδίο μάχης.

Ανήμερα της δεύτερης επετείου της πτώσης του Χόσνι Μουμπάρακ χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους και συγκρούστηκαν με την αστυνομία σε ακόμη ένα γύρο βίαιων επεισοδίων.

Ομάδες που πρόσκεινται στην αντιπολίτευση κατηγορούν τον Ισλαμιστή πρόεδρο, Μοχάμεντ Μόρσι, ότι πρόδωσε τους στόχους της επανάστασης της Αραβικής Άνοιξης. Οι οπαδοί του Μόρσι κατηγορούν την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να ανατρέψει τον πρώτο δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο εδώ και δεκαετίες.

Ο Μουμπάρακ, επικεφαλής του αιγυπτιακού κράτους για 30 χρόνια εγκατέλειψε τη θέση του στις 11 Φεβρουαρίου του 2011 υπό το βάρος της εξέγερσης της Αραβικής Άνοιξης.

Ο νέος γύρος βίαιων επεισοδίων έχει ξεκινήσει από τις 24 Ιανουαρίου στο Κάιρο, την παραμονή της δεύτερης επετείου της εξέγερσης. Δεκάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη διάρκεια αυτών των ημερών.

Ενώ και η γειτονική Τυνησία βρίσκεται σε αναταραχή μετά τη δολοφονία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Τ. Μπελαΐντ.

Και η κατάσταση στις χώρες της Αραβικής Άνοιξης φαίνεται πως μπαίνει στο βαρύ χειμώνα της εμφύλιας σύρραξης.