Δικό της ειδησεογραφικό πρακτορείο ανοίγει η Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας

Το ισλαμιστικό κίνημα της Χαμάς που κυβερνά τη Γάζα, δημιούργησε το δικό του πρακτορείο ειδήσεων, που ονομάζεται Al Rai (Η Πρόταση), όπως ανακοίνωσε σήμερα η κυβέρνηση της Χαμάς. "Το πρώτο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Χαμάς  ονομάζεται  Al-Rai και θα λειτουργεί υπό την εποπτεία του γραφείου πληροφοριών της κυβέρνησης," δήλωσε ο διευθυντής του γραφείου, Salameh Maaruf .

"Θα είναι μια σημαντική πηγή πληροφοριών σχετικά με τις δραστηριότητες της κυβέρνησης, δελτία Τύπου και επιστολές από τον πρωθυπουργό της Χαμάς," είπε ο ηγέτης του κινήματος, Ισμαήλ Χανίγια. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, “ο οργανισμός είναι ανεξάρτητος όσον αφορά το προσωπικό και τη διοίκηση, αλλά το γραφείο πληροφοριών της κυβέρνησης θα είναι υπεύθυνο για την εποπτεία του". 

Το πρακτορείο θα επικεντρώνεται σε ειδήσεις σχετικά με το Παλαιστινιακό ζήτημα, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε περιφερειακό. 

Στον αντίποδα του ειδησεογραφικού δικτύου της Χαμάς στη Γάζα, βρίσκεται το  επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Δυτικής Όχθης  WAFA -που ελέγχεται από την  Παλαιστινιακή Αρχή του Μαχμούντ Αμπάς – και το οποίο γιόρτασε την 40ή επέτειο το το περασμένο έτος. 

Το γραφείο του WAFA στην Γάζα έκλεισε το 2007, όταν μετά από πολύνεκρες εσωτερικές συγκρούσεις με την Φατάχ, η Χαμάς πήρε τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας.