Συρία: Δεκάδες εργάτες νεκροί από βομβαρδισμό στο εργοστάσιο που δούλευαν

Περισσότεροι από 50 εργάτες σε στρατιωτικό εργοστάσιο στην κεντρική Συρία σκοτώθηκαν σε βομβιστική επίθεση νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, όπως ανακοινωσε το συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Πενήντα τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους όταν βομβαρδίστηκε το λεωφορείο τους, καθώς ετοιμάζονταν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, στο τέλος της βάρδιας τους. Η επίθεση εγιενε σε εργοστάσιο πυρομαχικών στην πόλη Μπουράκ,περίπου 10 χιλιόμετρα νότια  της Χάμα.

Το Παρατηρητήριο ανέφερε ότι 11 από τα θύματα   ήταν γυναίκες. Οι εργάτες ήταν από τις πόλεις της Χομς, Χάμα και την Σαλαμίγια .

Δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης για τη βομβιστική επίθεση, η οποία εξόργισε πολλούς ακτιβιστές της Συρίας. Αρκετοί κατηγορούν τους εξτρεμιστές  ισλαμιστές που ήθελαν να πλήξουν το κρατικό εργοστάσιο, κάνοντας λόγο για "τρομοκρατική" επίθεση που στόχο αμάχους.

"Όλα τα θύματα ήταν  εργαζόμενοι πολίτες. Μερικοί άνθρωποι πρέπει να εργαστούν για να θρέψουν τις οικογένειές τους. Αυτό δεν τους κάνει εγκληματίες", δήλωσε ένας ακτιβιστής από την επαρχία Χάμα.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι σφοδρές μάχες στα νότια και ανατολικά περίχωρα της Δαμασκού, μεταξύ του συριακού στρατού και των ανταρτών. Επιπλεόν, την περασμένη νύχτα σημειώθηκαν συγκρούσεις κοντά στον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό "Γιαρμούκ" στη Δαμασκό.