Πεδίο πολέμου και πάλι η Τυνησία

Εικόνες Αραβικής Άνοιξης αυτή τη φορά μεταξύ των δυο αντίπαλων στρατοπέδων που αναδείχτηκαν στη μετά την ισλαμική, αντικαθεστωτική εξέγερση Τυνησία.

Ρίψεις δακρυγόνων από την αστυνομία, αυτοσχέδιες μολότωφ και πέτρες από τους διαδηλωτές στην πόλη Γκάφσα όπου βρίσκονται τα μεγαλύτερα ορυχεία της χώρας.

Η αντιπολίτευση έχει καλέσει σε μαζικές απεργίες και διαδηλώσεις και ζητά η κηδεία του δολοφονηθέντος Τσόκρι Μπελαΐντ, να γίνει μια νέα επανάσταση κατά του καθεστώτος των ισλαμιστών.

Το ισλαμικό κόμμα Ενάχντα αναδείχτηκε πρώτο στις εκλογές που έγιναν μετά την πτώση του καθεστώτος, τις πρώτες ελεύθερες εκλογές εδώ και δεκαετίες στην Τυνησία.

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας οργανώθηκαν και σε άλλες πόλεις.

Εν τω μεταξύ, λόγω απεργίας δεν εκτελούνται πτήσεις από και προς την Τυνησία και το μόνο που επετράπη είναι να πετούν αεροπλάνα που εκτελούν διεθνείς πτήσεις στον εναέριο χώρο. 

Στη χώρα που αποτέλεσε τη θρυαλλίδα της Αραβικής Άνοιξης σε όλο τον ισλαμικό κόσμο και άλλαξε τον πολιτικό χάρτη σε κράτη της αφρικανικής Μεσογείο, η κατάσταση ρέπει όλο και πιο επικίνδυνα προς το χάος.

Ο πρωθυπουργός της χώρας προχώρησε σε διάλυση της κυβέρνησης και ζητά κυβέρνηση τεχνοκρατών μέχρι τις επόμενες εκλογές αλλά οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματός του δεν δέχτηκαν την απόφαση του.