Ο Αχμαντινετζάντ θέλει να γίνει αστροναύτης

Μία εβδομάδα μετά την εκτόξευση πιθήκου στο διάστημα- την οποία η Τεχεράνη χαρακτηρισε επιτυχημένη αλλά δυτικοί επιστήμονες "πλαστή"- σήμερα ο πρόεδρος του Ιράν εξέφρασε την υποστήριξη  και την εμπιστοσύνη του στο διαστημικό πρόγραμμα της χώρας, δηλώνοντας ότι ο ίδιος προτίθεται να γίνει ο ίδιος ο πρώτος Ιρανός αστροναύτης. Μάλιστα, η  εκτόξευση του πιθήκου παρουσιάστηκε από τις ιρανικές αρχές ως ένα πρώτο βήμα πριν την αποστολή ενός "ανθρώπου στο διάστημα, σε 5 ως 8 χρόνια".

"Είμαι έτοιμος να γίνω  ο πρώτος άνθρωπος που θα σταλεί  στο διάστημα από τους Ιρανούς   επιστήμονες" είπε ο Αχμαντινετζάντ στο περιθώριο της έκθεσης των διαστημικών επιτευγμάτων  της Τεχεράνης και τόνισε ότι "η αποστολή έμβιων όντων στο διάστημα είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών του Ιράν και της  αφοσίωση χιλιάδων Ιρανών επιστημόνων."

Ο Αχμαντινετζάντ είναι γνωστός για τα προκλητικά δημόσια σχόλιά του και δεν ήταν σαφές αν η πρόταση του ήταν αληθινή και σοβαρή.

Η δεύτερη και τελευταία θητεία του ως πρόεδρος λήγει τον Ιούνιο. Το πολιτικό αστέρι του άρχισε να "θολώνει" από την αρχή της δεύτερης θητείας του όταν φάνηκε να χάνει την υποστήριξη του Ανώτατου Θρησκευτικού Ηγέτη του Ιράν,Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ και κέρδισε με ελάχιστες έδρες διαφορά την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.