Υεμένη: Πολύνεκρες επιθέσεις εξτρεμιστών σε κυβερνητικούς στόχους

 Τουλάχιστον 13 Υεμενίτες στρατιώτες σκοτώθηκα σήμερα σε επιθέσεις εξτρεμιστών καμικάζι σε επιθέσεις στο νότο, εν μέσω επιχειρήσεων του στρατού εναντίον της Αλ Κάιντα.

Ένας βομβιστής-καμικάζι που οδηγούσε ένα παγιδευμένο όχημα πυροδότησε τα εκρηκτικά σε σημείο ελέγχου του στρατού στηn πόλη Ράντα, στη νότια Υεμένη, με αποτέλεσμα τουλάχιστον 11 στρατιωτικοί να σκοτωθούν και 17 να τραυματιστούν.Σε μια επίθεση, ένοπλοι επιτέθηκαν και σκότωσαν άλλους τρεις στρατιώτες στην ίδια περιοχή.

 Η επίθεση στην πόλη Ράντα εκτιμάται ότι έγινε σε αντίποινα από την αλ Κάιντα αφού ο στρατός της Υεμένης βομβάρδισε με πυροβολικό θέσεις ανταρτών στη νότια επαρχία αλ Μπάιντα νωρίτερα εντός της ημέρας, μετά την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων τριών δυτικών που κρατούνται όμηροι από τον Δεκέμβριο.

Η Ουάσινγκτον και άλλες δυτικές κυβερνήσεις θεωρούν τη λεγόμενη αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQPA)που εδρεύει στην Υεμένη, την πιο επικίνδυνη πτέρυγα της οργάνωσης.

h AQPA ιδρύθηκε το 2009 από τη συγχώνευση των οργανώσεων της Αλ Κάιντα στη Σαουδική Αραβία και την Υεμένη, μετά τα ισχυρά πλήγματα που υπέστη το τρομοκρατικό δίκτυο στη Σαουδική Αραβία.