Στην τελική φάση η δίκη για το βιασμό της 23χρονης στην Ινδία

Στην τελική της φάση μπαίνει η πολύκροτη “δίκη- εξπρές” των πέντε κατηγορουμένων για τον ομαδικό βιασμό της 23χρονης Ινδής φοιτήτριας.

Οι πέντε ενήλικοι κατηγορούμενοι, μεταξύ 19 και 35 ετών, έφτασαν το πρωί της Πέμπτης στο δικαστήριο για την έναρξη της κύριας διαδικασίας. Τη Δευτέρα, οι δικαστές είχαν εξετάσει το κατηγορητήριο. Ο έκτος κατηγορούμενος, ο οποίος είναι ηλικίας 17 ετών, θα βρεθεί ενώπιον δικαστηρίου για ανηλίκους.

Οι αρχές της Ινδίας αναγκάστηκαν να επιταχύνουν τη δίκη των δραστών του ομαδικού βιασμού μετά από την έντονη κοινωνική κατακραυγή για το αποτρόπαιο έγκλημα.

Όμως, οργανώσεις ανθρώπινων δικαιωμάτων προειδοποιούν πως η μέχρι τώρα διαδικασία έχει προβλήματα που μπορεί να γίνουν βάση για κακοδικία, δίνοντας αργότερα στους κατηγορούμενους -ακόμη κι αν καταδικαστούν- έρεισμα για έφεση ή και ακύρωση της ποινής τους. Ήδη οι συνήγοροι των πέντε κατηγορουμένων έχουν καταγγείλει ότι οι πελάτες τους χτυπήθηκαν από αστυνομικούς αλλά και έχουν αμφισβητήσει τη διαδικασία ταυτοποίησης του DNA τόσο αυτού που βρέθηκε στο σώμα της άτυχης κοπέλας όσο και αυτού που βρέθηκε στα ρούχα των κατηγορουμένων.