Και νέα επιπλοκή στην υπόθεση με τα Boeing 787

Τη μια μετά την άλλη ακυρώνει τις πτήσεις η ιαπωνική αεροπορική εταιρεία All Nippon Airways (ANA), καθώς ήταν προγραμματισμένες να γίνουν με αεροσκάφη τύπου Boeing 787 Dreamliner. Την πρώτη μέρα της εβδομάδας ανακοινώθηκε η ακύρωση 123 εγχώριων πτήσεων και 18 διεθνών. Οι νέες ακυρώσεις αναμένεται να επηρεάσουν περισσότερους από 18.000 επιβάτες.

Η Nippon Airways που είναι η εταιρεία με τα περισσότερα αεροσκάφη τύπου, Boeing 787 Dreamliner, από κάθε άλλη αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, θα ανακοινώσει επίσης αργότερα, πιθανώς ακόμη και σήμερα, ακυρώσεις πτήσεων για τις 28 Ιανουαρίου και ενδεχομένως για τις 29 Ιανουαρίου.

Η καθήλωση των αεροσκαφών 787 Dreamliner της ΑΝΑ έρχεται αμέσως αφότου οι ερευνητές για την ασφάλεια των πτήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, απέκλεισαν την πιθανότητα η επιπλέον τάση στην μπαταρία των αεροσκαφών να είναι η κυρίαρχη αιτία για τη φωτιά, τον περασμένο μήνα, σε ένα τζετ 787 Dreamliner της επίσης ιαπωνικής εταιρείας JAL.

Και τα προβλήματα δεν σταματούν εδώ αφού, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, η Υπηρεσία για την Ασφάλεια των Πτήσεων ανακοίνωσε ότι οι δυο φωτιές που εκδηλώθηκαν σε μπαταρίες αεροσκαφών οφείλονται σε διαφορετικούς παράγοντες, κάτι που περιπλέκει ιδιαίτερα την κατάσταση για τους τεχνικούς που προσπαθούν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα στα 787.