Ισλαμιστές σκότωσαν 60 στρατιώτες και κατέρριψαν 2 ελικόπτερα

60 στρατιώτες των δυνάμεων του Μάλι είναι νεκροί και δυο ελικόπτερα της Γαλλίας έχουν καταρριφθεί από τα πυρά της ισλαμιστικής οργάνωση Ανσάρ Ντιν, στο Μάλι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της οργάνωσης.

"Από τις 10 Ιανουαρίου οι μουτζαχεντίν μας σκότωσαν 60 Μαλινέζους στρατιώτες, τραυμάτισαν δεκάδες άλλους, κατέρριψαν δύο γαλλικά ελικόπτερα" αναφέρει η οργάνωσε σε ανακοίνωσή της που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα Alakhbar.

Η οργάνωση, επικεφαλής της οποίας είναι ένας πρώην αντάρτης Τουαρέγκ του Μαλί, ο Ιγιάντ Αγκ Γάλι, παραδέχτηκε πάντως ότι έχασε οκτώ άνδρες της στις μάχες στο Κόνα και στο Ντιαμπαλί, μια πόλη 400 χιλιόμετρα βορείως του Μπαμακό, η οποία καταλήφθηκε αιφνιδιαστικά από τους ισλαμιστές στις 14 Ιανουαρίου.

Οι αρχές του Μαλί έχουν ανακοινώσει ότι 11 στρατιώτες σκοτώθηκαν και περίπου 60 τραυματίστηκαν στις μάχες του Κόνα.

Η κατάρριψη των δύο γαλλικών ελικοπτέρων, τύπου Gazelle, έχει αναφερθεί σε πολλές ιστοσελίδες στη Γαλλία αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως από την κυβέρνηση της χώρας.

Η Ανσάρ Ντιν εξήγησε γιατί εξαπέλυσε επίθεση στο Κόνα μετά από πολλούς μήνες αδράνειας. "Αποφασίσαμε να επιτεθούμε σε πόλεις όπως το Κόνα για να οδηγήσουμε στην αποτυχία το γαλλικό σχέδιο που συνίστατο στην κατάληψη στρατηγικών σημείων ενόψει της έναρξης πολέμου εναντίον μας", σημειώνει η οργάνωση.