“Εύθραστη αλλά ευνοϊκή” η κατάσταση της υγείας του Τσάβες

 Υπό έλεγχο βρίσκεται πλέον η λοίμωξη στο αναπνευστικό σύστημα του προέδρου της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες και η κατάστασή του εξελίσσεται "ευνοϊκά", ανακοίνωσε την Κυριακή η κυβέρνηση της χώρας. 

"Παρά την εύθραυστη κατάσταση της υγείας του προέδρου, τις τελευταίες μέρες η εξέλιξή του μπορεί να χαρακτηριστεί ευνοϊκή. Η αναπνευστική λοίμωξη βρίσκεται υπό έλεγχο και ο πρόεδρος έχει τις αισθήσεις του" αναφέρεται στην ανακοίνωση της κυβέρνησης , μία ημέρα μετά το ταξίδι του αντιπροέδρου της Βενεζουέλας-και στενού φίλου του Ούγκο Τσάβες- Νικολά Μαντούρο στην Κούβα .

Μάλιστα, με δήλωση του , ο αδερφός του αρχηγού του κράτους, Αντάν Τσάβες, διέψευσε τις πληροφορίες ότι ο Ούγκο Τσάβες βρίσκεται σε κώμα και είπε ότι η κατάστασή του βελτιώνεται κάθε μέρα.

Ο 58χρονος καρκινοπαθής Τσάβες έχει να εμφανιστεί δημόσια από τις 11 Δεκεμβρίου,οπότε και μετέβη στην Κούβα για άλλη την τετάρτη χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης όγκου. Από τότε έχει υποστεί πολλαπλές μετεγχειρητικές επιπλοκές- όπως σοβαρή λοίμωξη των πνευμόνων – και σε αντίθεση με προηγούμενες επισκέψεις σε νοσοκομείο της Κούβας, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν έχει μεταδώσει ούτε διάγγελμα αλλά ούτε και φωτογραφίες του προέδρου.