Οι γυναίκες μπήκαν στην Βουλή

Σε μια ριζοσπαστική για τα μουσουλμανικά δεδομένα κίνηση προχώρησε ο Σαουδάραβας βασιλιάς Αμπντάλα, ο οποίος διόρισε για πρώτη φορά 30 γυναίκες στο κοινοβούλιο της χώρας.

Σύμφωνα με βασιλικό διάταγμα , οι γυναίκες στο εξής καταλαμβάνουν το ένα πέμπτο της Σούρα, που αποτελεί το κοινοβούλιο της χώρας, αλλά θα μπαίνουν από ξεχωριστή είσοδο και θα κάθονται μόνες, σε ειδικά διαμορφωμένο μέρος της κοινοβουλευτικής αίθουσας

   Το 2011 ο βασιλιάς Αμπντάλα δεσμεύτηκε να επιτρέψει στις γυναίκες να θέτουν υποψηφιότητα και να ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές, τις μόνες που διεξάγονται στην χώρα, στο πλαίσιο της μεταρρυθμιστικής του πολιτικής.

Πάντως, ακτιβιστές και υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αμφιβάλλουν για αυτή την παραχώρηση ελευθερίας στις γυναίκες, οι οποίες την Σαουδική Αραβία δεν επιτρέπεται να οδηγούν, να εργάζονται, να ταξιδεύουν , ακόμα και να ανοίξουν τραπεζικό λογαριασμό χωρίς να συνοδεύονται από έναν άνδρα συγγενή άνω των 45 ετών. Επιπλέον, η μαρτυρία τους μετρά λιγότερο από ότι ενός άνδρα σε ένα δικαστήριο .