Σημαντική νίκη των Σύρων ανταρτών

 Ύστερα από πολυήμερες μάχες και επιθέσεις, Σύροι αντάρτες κατέλαβαν την βάση ελικοπτέρων "Ταφτανάζ", η οποία βρίσκεται σε απόσταση 15 χλμ βόρειο-ανατολικά της πόλης Ιντλίμπ.

Η κατάληψη της "Ταφτανάζ" έχει ιδιαίτερη σημασία για τους ένοπλους αντικαθεστωτικούς , διότι τα ελικόπτερα της βάσης υπερασπιζόταν τρεις επαρχίες ταυτόχρονα: την Ιντλίμπ,τη Χάμα και το Χαλέπι και εξαπέλυαν επιθέσεις εναντίον των αντικαθεστωτικών στην ευρύτερη περιοχή

Επιπλέον, μέσω της "Ταφτανάζ" πραγματοποιούταν ο ανεφοδιασμός των κυβερνητικών στρατευμάτων με προμήθειες σε πυρομαχικά, καθώς όλες οι επίγειες οδοί είχαν αποκλειστεί εδώ και πολύ καιρό από τους αντάρτες.

Οι μάχες και οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν σήμερα σε όλη τη Συρία.Νωρίτερα, τέσσερα παιδιά της ίδιας οικογένειας σκοτώθηκαν σε ένα χωριό κοντά στη Χομς από μια αεροπορική επιδρομή της συριακής αεροπορίας, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Παράλληλα, το πυροβολικό του καθεστώτος βομβάρδισε τη νύχτα πολλές περιοχές κοντά στη Δαμασκό, ενώ συνεχίζονται οι μάχες στα βορειοδυτικά, σύμφωνα με την ίδια πηγή. 

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώθηκαν επίσης στα στρατιωτικά αεροδρόμια Μέναγ, Κουίρες και Νίρεμπ στην επαρχία του Χαλεπιού, τα οποία πολιορκούν εδώ και εβδομάδες οι εξεγερμένοι, στην πλειονότητά τους τζιχαντιστές, επεσήμανε η μη κυβερνητική οργάνωση.

Στην επαρχία Ιντλίμπ ο στρατός βομβάρδισε τη Μάαρετ αλ Νούμαν, μια πόλη που βρίσκεται στην οδική αρτηρία που συνδέει τη Δαμασκό με το Χαλέπι και κοντά σε μια από τις τελευταίες στρατιωτικές βάσεις του καθεστώτος στην περιοχή.