Σιμόν Πέρες: Το Ισραήλ χρειάζεται τις ΗΠΑ

 Το Τελ Αβίβ δεν μπορεί να χάσει την υποστήριξη της Ουάσιγκτον, δήλωσε ο πρόεδρος του Ισραήλ Σιμόν Πέρες σε συνέντευξη που έδωσε στην αμερικανική εφημερίδα The New York Times.

"Η υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών είναι αυτή που μας επιτρέπει να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντά μας. Εάν το Ισραήλ μείνει μόνο του, θα τον κατασπαράξουν οι εχθροί", - δήλωσε ο πρόεδρος του Ισραήλ, σχολιάζοντας πληροφορίες των ΜΜΕ, σύμφωνα με τις οποίες ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν έχουν καλές σχέσεις , μετά την άρνηση του Νετανιάχου να βοήθησει προεκλογικά τον Ομπάμα στην προσέλκυση Εβραίων ψηφοφόρων .

Αναφερόμενος στο θέμα των πυρηνικών του Ιράν, ο πρόεδρος τους Ισραήλ είπε χαρακτηριστικά « Η Αμερική ξέρει να χτυπά αφού πρώτα χρησιμοποιήσει ό, τι είναι δυνατόν.

" Στο τέλος, όταν όλα τα άλλα μέσα - οικονομικές κυρώσεις, πολιτική πίεση, διαπραγματεύσεις,- δεν αποδώσουν, τότε ο πρόεδρος Ομπάμα θα χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη εναντίον του Ιράν. Είμαι σίγουρος γι 'αυτό. "

Σχετικά με το Παλαιστινιακό ζήτημα , ο Σιμόν Πέρες δήλωσε, πως το Ισραήλ μπορεί να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το κίνημα Χαμάς, εάν αυτό εκπληρώσει τις διεθνείς απαιτήσεις και αναγνωρίσει το εβραϊκό κράτος.