“Αιτία πολέμου” η ομιλία Άσαντ

Την απογοήτευσή του για το γεγονός ότι ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ απέρριψε το ενδεχόμενο να λάβει μέρος σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τους αντικαθεστωτικούς, εξέφρασε σήμερα ο ΓΓ του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Η χθεσινή ομιλία του Άσαντ χαρακτηρίστηκε από τους αντιπάλους του αντικαθεστωτικούς ως νέα κήρυξη πολέμου και ο Μπαν Κι Μουν δήλωσε ότι η άκαμπτη στάση του Σύρου προέδρου " δεν συμβάλλει σε μία λύση που θα μπορούσε να δώσει ένα τέλος στα φρικτά δεινά που υφίσταται ο λαός του".

Την ίδια ώρα στη Συρία , τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα όταν ο στρατός βομβάρδισε κατοικημένο κτίριο στο Χαλέπι . Νωρίτερα, σύμφωνα αντικαθεστωτικούς, πέντε άνθρωποι, ανάμεσά τους τέσσερα μέλη της ίδιας οικογένειας, σκοτώθηκαν στην Καφάρ Μπάτνα, ένα προάστιο της Δαμασκού.

 Σύμφωνα με το απολογισμό του Συριακού Παρατηρητηρίου περισσότεροι από 43 άνθρωποι σκοτώθηκαν ως το απόγευμα σήμερα, συμπεριλαμβανομένων 28 πολιτών, 12 ανταρτών και 3 στρατιωτών.

 Συνολικά, η σύγκρουση των τελευταίων 21 μηνών στη Συρία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 60.000 ανθρώπους, σύμφωνα με τις τελευταίες εκθέσεις του ΟΗΕ