Μόρσι: Ζητά να δικαστεί ο Άσαντ για εγκλήματα πολέμου

Να δικαστεί ο Άσαντ για εγκλήματα πολέμου ζητά ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Μοχάμεντ Μόρσι. Όπως δήλωσε την Κυριακή στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η καταδίκη του Άσαντ είναι θέληση του αιγυπτιακού λαού.

Προέβλεψε επίσης την πτώση του καθεστώτος στη Δαμασκό λόγω του αιματηρού εμφυλίου πολέμου που έπληξε τη χώρα.

“Οι πολίτες της Συρίας, χάρη στην επανάσταση και τη δυναμική που έχει δημιουργηθεί, όταν σταματήσει η αιματοχυσία θα έχουν ένα ανεξάρτητο κοινοβούλιο και την κυβέρνηση της αρεσκείας τους” ανέφερε ο Μόρσι σύμφωνα με αποσπάσματα της συνέντευξης από το τηλεοπτικό δίκτυο των ΗΠΑ.

“Οι Σύροι στη συνέχεια θα αποφασίσουν τι θα κάνουν εναντίον εκείνων που έχουν διαπράξει εγκλήματα. Είναι ο συριακός λαός που θα αποφασίσει”, δήλωσε ο πρόεδρος της Αιγύπτου.

Ο Μόρσι μίλησε με ενδιάμεσο μεταφραστή και όταν ρωτήθηκε αν γνωρίζει και αν πίστευε ότι ο Άσαντ θα πρέπει να δικαστεί από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο στη Χάγη, είπε. “Ο αιγυπτιακός λαός θέλει να υποστηρίξουμε το λαό της Συρίας. Θα κερδίσει ο λαός “.

Στην πρώτη ομιλία του εδώ και μήνες, ο Σύρος πρόεδρος δεν έδειξε καμία διάθεση υποχώρησης και κάλεσε σε “εθνική κινητοποίηση” κατά των ανταρτών.