Μεγάλες διαδηλώσεις πραγματοποίησαν χιλιάδες άνθρωποι στην Ινδία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη βία κατά των γυναικών μετά το θάνατο της 23χρονης φοιτήτριας που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού.
Στην πρωτεύουσα, στο Νέο Δελχί, αλλά και σε άλλες πόλεις όπως στην Καλκούτα, το Τσενάι και τη Βομβάη, χιλιάδες άνθρωποι ζήτησαν την τιμωρία των βιαστών αλλά και τη λήψη μέτρων για την καταπολέμηση του κοινωνικού αυτού φαινομένου.
Τα μέτρα ασφαλείας ήταν ιδιαίτερα ενισχυμένα με χιλιάδες αστυνομικούς να βρίσκονται επό ποδός φοβούμενοι επεισόδια, κλειστούς δέκα σταθμούς του μετρό στο Νέο Δελχί και απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας.
Οι πορείες ήταν γενικά ειρηνικές και μόνο περίπου 1000 διαδηλωτές, κατά τις εκτιμήσεις των αρχών, κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στο Νέο Δελχί, και συγκεντρώθηκαν σε δύο τοποθεσίες φωνάζοντας συνθήματα για δικαιοσύνη αλλά και τη θανατική ποινή των βιαστών.
Η κοπέλα, της οποίας η ταυτότητα δεν έχει ανακοινωθεί, κατέληξε το Σάββατο από οργανική ανεπάρκεια και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη μετά την βίαιη επίθεση που δέχθηκε από έξι άνδρες στις 16 Δεκεμβρίου ενώ επέβαινε σε λεωφορείο.
Η τελετή αποτέφρωσης της σορού της 23χρονης Ινδής πραγματοποιήθηκε στο Νέο Δελχί.
Η σορός της φοιτήτριας αποτεφρώθηκε, όπως ορίζει η ινδουιστική παράδοση, παρουσία των γονιών της και αξιωματούχων στην περιοχή Ντουάρκα, στο νοτιοδυτικό Νέο Δελχί.
Η σύντομη τελετή έγινε κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας λίγες ώρες μετά τη μεταφορά της σορού της νέα γυναίκας, σε επιχρυσωμένο φέρετρο, από την Σιγκαπούρη στην ινδική πρωτεύουσα.
Στο αεροδρόμιο τους γονείς και τα αδέλφια της άτυχης κοπέλας υποδέχτηκαν ο πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ και η πρόεδρος του κόμματος του Κογκρέσου Σόνια Γκάντι.
Στους έξι δράστες του βιασμού--πέντε ενήλικες και ένας ανήλικος--απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία.