Δικαστής σε θύμα βιασμού: Το σεξ και ο πόνος πάνε μερικές φορές, μαζί

Κινδυνεύει με αποπομπή από το δικαστικό Σώμα

Με "αποκαθήλωση" από την έδρα κινδυνεύει ένας δικαστής από τον Καναδά για τα προσβλητικά σχόλια σε θύμα βιασμού. 

Ο Robin Camp του Ομοσπονδιακού δικαστηρίου, αποτελεί την καυτή πατάτα του δικαστικού συμβουλίου που καλείται να αποφανθεί για την παραπομπή ή όχι από το Σώμα. Η υπό εξέταση υπόθεση εκδικάστηκε το 2014 όταν ο Camp προέδρευε σε επαρχιακό δικαστήριο. Η 19χρονη γυναίκα κατέθεσε ότι έπεσε θύμα βιασμού στην τουαλέτα κατά τη διάρκεια ενός πάρτι σε φιλική κατοικία.  

Σύμφωνα με τα πρακτικά, ο δικαστής ρώτησε την κοπέλα γιατί δεν "κούνησε τη λεκάνη της" ή "δεν έσπρωξε τα οπίσθιά της" προκειμένου να αποφύγει την διείσδυση πριν αναρωτηθεί: "γιατί δεν μπόρεσες να κρατήσεις τα γόνατά σου κλειστά;", όπως αναφέρει ρεπορτάζ του CNN.

Όπως σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο, ο δικαστής αναφέρθηκε γενικά στο το σεξ, ως εξής: "Οι νεαρές γυναίκες θέλουν να κάνουν σεξ, ειδικά όταν είναι μεθυσμένες", ενώ σε κάποιο άλλο σημείο της δίκης, είπε "μερικές φορές, το σεξ και ο πόνος πάνε μαζί... αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό πράγμα". 

Ο 64χρονος, απευθυνόμενος στον νεαρό κατηγορούμενο τον οποίο αθώωσε, του είπε: "Θέλω να πεις στους φίλους σου, τους άντρες φίλους σου, ότι πρέπει να είναι ευγενικοί με τις γυναίκες. Να έχουν περισσότερη υπομονή, και να είναι περισσότερο προσεκτικοί". Κατά της απόφασης ασκήθηκε έφεση και νέα δικάσιμος ορίστηκε για τον προσεχή Νοέμβριο.