Τύφλα να ‘χει το Oktoberfest! Μεγαλειώδες φεστιβάλ μπίρας στη Β. Κορέα

Περί τους 500 εκλεκτοί προσκεκλημένοι είχαν την τύχη να δοκιμάσουν τη μπίρα της χώρας δωρεάν για τις πρώτες δύο ώρες από τη στιγμή που το φεστιβάλ άνοιξε τις πύλες του

H Βόρεια Κορέα την Παρασκευή ξεκίνησε το πρώτο φεστιβάλ μπύρας, μετά από υπόσχεση του ηγέτη της, Κιμ Γιονγκ Ουν, να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο και να οικοδομήσει ένα "άκρως πολιτισμένο έθνος" παρά το γεγονός ότι έχει δεχθεί διεθνείς κυρώσεις για τις πυρηνικές δοκιμές.

Το φεστιβάλ προωθεί τη Taedonggang μπύρα, που δανείζεται το όνομά της από τον Taedong ποταμό που διατρέχει την πρωτεύουσα και θα διαρκέσει μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Περί τους 500 εκλεκτοί προσκεκλημένοι είχαν την τύχη να δοκιμάσουν τη μπίρα της χώρας δωρεάν για τις πρώτες δύο ώρες από τη στιγμή που το φεστιβάλ άνοιξε τις πύλες του. Στη συνέχεια επετράπη η είσοδος στο κοινό με σερβιτόρες ντυμένες με μπλε στολές που θυμίζουν πολύ αεροσυνοδό να σερβίρουν χαμογελαστές.

Το όλο event κάλυψε το κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο της Κίνας, εξασφαλίζοντας δηλώσεις ενθουσιασμένων επισκεπτών που απολάμβαναν τη νέα μπύρα.

"Είναι ιδιαίτερα δροσιστική και πολύ γευστική" φαίνεται να αναφέρει ένας Βορειοκορεάτης για να συμπληρώσει:

"Πιστεύω πως δεν υπάρχει άλλη μπύρα στον κόσμο σαν την δική μας".

Κλείνοντας ο ευτυχής πολίτης δεν παραλείπει να ευχαριστήσει τον ηγέτη του:

"Πρέπει να ευχαριστήσουμε τον ηγέτη μας που μπορούμε να πιούμε με την ψυχή μας σήμερα".