Ο συριακός στρατός παρατάσσεται έξω από καταυλισμό

Ισχυρές δυνάμεις του συριακού στρατού αλλά και άρματα μάχης έχουν παραταχθεί έξω από τον παλαιστινιακό προσφυγικό καταυλισμό Γιαρμούκ, όπου έχουν σημειωθεί συγκρούσεις ανάμεσα σε εκείνους τους Παλαιστίνιους που τάσσονται υπέρ του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και στους άλλους που στρέφονται εναντίον του, συνεργαζόμενοι με αντικαθεστωτικούς αντάρτες, ανέφεραν ακτιβιστές.

Οι συγκρούσεις στο εσωτερικό του καταυλισμού συνεχίστηκαν και τη Δευτέρα και χιλιάδες άνθρωποι τον εγκατέλειψαν καταφεύγοντας σε άλλες κοντινές συνοικίες. Συριακά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν τον καταυλισμό την Κυριακή, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, με αποτέλεσμα να βρουν το θάνατο τουλάχιστον 25 άνθρωποι.

Ο καταυλισμός Γιαρμούκ εκτείνεται σε μια περιοχή από την ανατολική προς τη νοτιοδυτική Δαμασκό, όπου οι δυνάμεις του Άσαντ προσπαθούν να απωθήσουν τους αντάρτες επί εβδομάδες.

Ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Νάμπιλ Ελαράμπι κάλεσε σήμερα όλες τις πλευρές να προστατεύσουν τους Παλαιστίνιους και να μην τους εμπλέξουν στη σύγκρουση.

Στη Συρία βρίσκονται πάνω από 500.000 Παλαιστίνιοι πρόσφυγες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους ζουν στο Γιαρμούκ.