Τουλάχιστον 30 άνθρωποι – κυρίως γυναίκες και παιδιά – σκοτώθηκαν όταν πυραύλοι έπληξαν τον προσφυγικό καταυλισμό που έμεναν 30 χλμ. δυτικά του Χαλεπίου
Αποτροπιασμό στην διεθνή κοινότητα έχει προκαλέσει το λουτρό αίματος αμάχων και εκτοπισμένων στο Χαλέπι, από τον βομβαρδισμό καταυλισμού στην επαρχία Ιντλίμπ.
Τουλάχιστον 30 άνθρωποι – κυρίως γυναίκες και παιδιά – σκοτώθηκαν όταν αεροσκάφη εκτόξευσαν πυραύλους που έπληξαν τον καταυλισμό για εσωτερικά εκτοπισμένους που βρίσκεται κοντά στην πόλη Σαρμάντα, 30 χλμ. δυτικά του Χαλεπίου, στην βορειοδυτική Συρία, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.
Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί καθώς υπάρχουν πολλοί σοβαρά τραυματίες ενώ 50 σκηνές και το σχολείο του προσφυγικού καταυλισμού καταστράφηκαν.
Ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης και το τοπικό πρακτορείο ειδήσεων Shahba Press, το οποίο πρόσκειται στους αντάρτες και εδρεύει στο Χαλέπι, κατηγόρησαν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ ότι βρίσκεται πίσω από τις επιδρομές.
Αντίθετα, η Δαμασκός υποστηρίζει ότι τηρεί ένα «καθεστώς ηρεμίας» στο Χαλέπι, μετά την αμερικανορωσική συμφωνία για να παραταθεί η εκεχειρία. H Ρωσία, η οποία συνδράμει σταρτιωτικά τον Άσαντ, ανακοίνωσε ότι για την επίθεση ευθύνεται το εξτρεμιστικό Μέτωπο αλ-Νόσρα.
Ωστόσο, το μακελειό προκάλεσε την διεθνή κατακραυγή.
Ο Λευκός Οίκος καταδίκασε την επίθεση, με τον εκπρόσωπο της αμερικανικής προεδρίας Τζος Έρνεστ να δηλώνει πως: «Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για μια αεροπορική επιδρομή ενάντια σε αθώους αμάχους που έχουν ήδη τραπεί σε φυγή από τα σπίτια τους για να δραπετεύσουν από τις βιαιοπραγίες».
Ο επικεφαλής της διεύθυνσης του ΟΗΕ για ανθρωπιστικά θέματα, Στίβεν Ο’ Μπράιαν, έκανε λόγο για "αποτρόπαια επίθεση εναντίον αμάχων, που ισοδυναμεί με έγκλημα πολέμου", και ζήτησε άμεση, αμερόληπτη και ανεξάρτητη έρευνα.