Η αίτηση που συμπληρώνουν οι υποψήφιοι τζιχαντιστές για να ενταχθούν στο ΙΚ

Τα έγγραφα χρονολογούνται από το 2013-14 και φέρουν τη σφραγίδα με τα διακριτικά της οργάνωσης και... βίζα από τις αρχές του Ισλαμικού Κράτους

Δεκάδες χιλιάδες αρχεία του Ισλαμικού Κράτους που αποκαλύπτουν την ταυτότητα 22.000 επίδοξων τζιχαντιστών έχουν στην κατοχή τους δυτικές μυστικές υπηρεσίες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα μέλος της οργάνωσης έκλεψε το στικάκι με τα στοιχεία πριν λιποτακτήσει. 

Εκτός από ονόματα, στα έγγραφα αναφέρονται επίσης οι διευθύνσεις, τα τηλέφωνα και άλλες πληροφορίες για τα πρόσωπα αυτά, όπως για παράδειγμα η ομάδα αίματός τους, το επώνυμο της μητέρας τους, το όνομα του ανθρώπου που θα πρέπει να ενημερωθεί στην περίπτωση που σκοτωθούν αλλά ακόμη και ο βαθμός κατανόησης της σαρίας, του ισλαμικού νόμου, εκ μέρους τους.

Στα συνολικά 23 πεδία της αίτησης, οι επίδοξοι τζιχαντιστές μπορούσαν επίσης να διευκρινίσουν σε ποιον τομέα του ΙΚ θα ήθελαν να ενταχθούν: κλασικές μάχες, επιθέσεις αυτοκτονίας, πληροφορίες ή διοίκηση.

Τα έγγραφα χρονολογούνται από το 2013-14 και φέρουν τη σφραγίδα με τα διακριτικά της οργάνωσης και... βίζα από τις αρχές του Ισλαμικού Κράτους.

Στις λίστες των τζιχαντιστών του ΙΚ υπάχρουν τα ονόματα τριών από τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015. Πρόκειται για τους Σαμί Αμιμούρ, Φουέντ Μοχάμεντ Αγκάντ και Ομάρ Μοστεφαΐ, των τριών Γάλλων δραστών της επίθεσης στο Μπατακλάν όπου έχασαν τη ζωή τους 90 άνθρωποι.

Το όνομα του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος πιστεύεται ότι οργάνωσε τις επιθέσεις αυτές, περιλαμβάνεται επίσης στις λίστες αλλά αναφέρεται μόνο ως "εγγυητής" ενός άλλου Γάλλου τζιχαντιστή, η ταυτότητα του οποίου δεν αποκαλύφθηκε.

Συνολικά, τα γερμανικά μέσα ανέφεραν ότι στους καταλόγους υπάρχουν τα ονόματα 16 Γάλλων τζιχαντιστών, εκ των οποίων οι τρεις μετείχαν στην επίθεση στο Μπατακλάν.

Η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά τους σε ό,τι αφορά τα ονόματα των Γερμανών τζιχαντιστών που περιλαμβάνονται στις λίστες.

Σύμφωνα τα γερμανικά ΜΜΕ, τα έγγραφα περιέχουν πολλές διπλοεγγραφές και ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν ενταχθεί στο ΙΚ είναι "σημαντικά μικρότερος" αλλά αναμφίβολα ανέρχεται σε "αρκετές χιλιάδες" ανθρώπους που κατάγονται από χώρες όλου του κόσμου, όπως από τις ΗΠΑ, την Ινδονησία, τη Ρωσία ή ακόμη και τη Νότια Αφρική.