Φρούριο η Βαγδάτη μετά την επίθεση του Ισλαμικού Κράτους με 61 νεκρούς

Η πλέον πολύνεκρη επίθεση που σημειώνεται από την αρχή της χρονιάς στο Ιράκ

Οι ιρακινές αρχές ενίσχυσαν σήμερα τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή της Βαγδάτης, την επομένη της επίθεσης αυτοκτονίας που πραγματοποίησε η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία προκάλεσε τον θάνατο 61 ανθρώπων, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των ιατρικών πηγών και των υπηρεσιών ασφαλείας.

Μέτρα ελήφθησαν κυρίως για την καλύτερη προστασία των σημείων ελέγχου γύρω από την πρωτεύουσα καθώς "οι τρομοκράτες αυτοί προσπαθούν να χτυπούν ξανά και ξανά", ανακοίνωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

Τουλάχιστον 61 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες στην πλέον πολύνεκρη επίθεση που σημειώνεται από την αρχή της χρονιάς στο Ιράκ. Η επίθεση, στην οποία επίσης 60 άνθρωποι τραυματίστηκαν, πραγματοποιήθηκε με παγιδευμένο φορτηγό σε σημείο ελέγχου στη βόρεια είσοδο της πόλης Χίλα, 80 χλμ. νότια της Βαγδάτης.

"Τέσσερις γυναίκες και επτά παιδιά είναι μεταξύ των νεκρών", δήλωσε γιατρό των υπηρεσιών υγείας στην επαρχία της Βαβυλώνας.

Ένδεκα συλλήψεις έχουν γίνει στην Τζμπάλα, μια πόλη 35 χλμ. βορειοανατολικά της Χίλα, στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση.