Στο χειρουργείο ο Τσάβες

Σε νέα χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε την Τρίτη ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, οποίος πάσχει από καρκίνο.

Όπως έκανε γνωστό ο προσωπικός του φίλος και ηγέτης του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα, ο Τσάβες το απόγευμα βρισκόταν στο χειρουργείο.

"Ο αγαπητός φίλος και συνάδελφός μου, ο Ούγκο Τσάβες, περνά μια από τις δυσκολότερες στιγμές της ζωής του", είπε ο Κορέα και πρόσθεσε: "Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται. Η επέμβαση είναι ιδιαίτερα λεπτή".

Τη Δευτέρα ο υπουργός Επικοινωνίας της Βενεζουέλας, Ερνέστο Βιγέγκας, έγραψε στο Twitter ότι ο πρόεδρος Τσάβες αναχώρησε εκ νέου για την Κούβα.

Ο πρόεδρος που είχε διαγνωστεί με καρκίνο το 2011 είχε ανακοινώσει πως ξεπέρασε το πρόβλημα με την υγεία του όμως από την πρόσφατη επίσκεψη του στην Αβάνα, στο τέλος Νοεμβρίου, προέκυψε ότι έχει εμφανίσει νέες καρκινικές αλλοιώσεις που καθιστούν απαραίτητη μια ακόμα επέμβαση, την τέταρτη μέχρι τώρα.

Στο μεταξύ ο Τσάβες γυρίζοντας το Σάββατο από την Κούβα δήλωσε ότι εάν η υγεία του δεν εξελιχθεί καλά και χρειαστούν νέες εκλογές, ο "διάδοχός" του που θα χρειαστεί τη στήριξη των υποστηρικτών του, θα είναι ο Νικόλα Μαντούρο, πρώην οδηγός λεωφορείου και ένας από τους στενούς συνεργάτες του.