Οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας και της Ρωσίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΑΣΕ που πραγματοποιείται στο Βελιγράδι. Είναι η πρώτη συνάντηση των δύο υπουργών από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους Suhoj στη Συρία από τουρκικό F-16 στις 24 Νοεμβρίου.
Η συνάντηση διήρκεσε 40 λεπτά και μετά την ολοκλήρωσή της δεν έγιναν δηλώσεις από τους δύο υπουργούς. Ο Τούρκος υπουργός μετά την συνάντηση με τον Ρώσο ομόλογό του μίλησε στη γενική συνέλευση της Συνόδου του ΟΑΣΕ όπου μεταξύ άλλων επανέλαβε ότι το ρωσικό αεροσκάφος παραβίασε τον εναέριο χώρο της χώρας του. Συμπλήρωσε ωστόσο ότι ''οι παραβιάσεις αυτές δεν πρέπει να συγχέονται με την μάχη κατά του κοινού εχθρού του ισλαμικού κράτους και των τρομοκρατών''.
Πριν τη συνάντηση των δύο υπουργών ο Σεργκέι Λαβρόφ επισήμανε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι η κατ' ιδίαν συνομιλίες με τον Τσαβούσογλου θα είχαν κάποια σημασία εάν η Τουρκία είχε να πει κάτι καινούργιο που δεν είπε μέχρι σήμερα δημόσια.
Στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΑΣΕ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από εκατό συναντήσεις σε διμερές επίπεδο αναφέρουν οι διοργανωτές. Ξεχώρισε η συνάντηση του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ με τον ομόλογο του των ΗΠΑ Τζόν Κέρι. Μετά την συνάντηση αυτή, επίσης, δεν έγιναν δηλώσεις εκτιμάται, ωστόσο, ότι κυριάρχησε η κατάσταση στη Συρία, ο αγώνας κατά του ισλαμικού κράτους και της τρομοκρατίας. Ο Τζον Κέρι μάλιστα μιλώντας στην γενική συνέλευση της Συνόδου του ΟΑΣΕ άφησε περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας στο πολιτικό ζήτημα της Συρίας και κατ' επέκταση στην αντιμετώπιση των ισλαμιστών. ''Η στρατηγική των συνομιλιών στη Βιέννη για το συριακό είναι να διασφαλιστεί η πολιτική μετάβαση που θα ενώσει όλους - και τον συριακό στρατό αλλά και τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης - στον αγώνα κατά του ισλαμικού κράτους'' επισήμανε ο Τζον Κέρι. Εκτίμησε δε ότι ''για να νικηθεί ολοκληρωτικά το Ισλαμικό Κράτους δεν αρκούν οι βομβαρδισμοί αλλά χρειάζεται να συσταθούν και χερσαίες δυνάμεις από την Συρία ή κάποιες αραβικές χώρες''. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι ''εάν συμμαχήσουν η Ρωσία, οι ΗΠΑ και οι άλλες χώρες σε δύο μήνες θα λύνονταν τα πάντα στη Συρία χρειάζεται ωστόσο - συμπλήρωσε - να προηγηθεί πολιτική απόφαση για κάτι τέτοιο''.
Τη διεθνή συμμαχία στον πόλεμο κατά του ισλαμικού κράτους ζήτησε στην ομιλία της και η Επίτροπος εξωτερική πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φεντερίκα Μογκερίνι η οποία εξέφρασε την άποψη ότι η Σύνοδος του ΟΑΣΕ στο Βελιγράδι αποτελεί ευκαιρία για να επιτευχθεί πρόοδος στο πολιτικό ζήτημα της Συρίας.