Ο Κιμ Γιονγκ Ουν ταξιδεύει πάντα με την προσωπική του… τουαλέτα

Ο ηγέτης της Βόρεια Κορέας είναι ταξιδιάρα ψυχή. Γυρνάει όλη τη χώρα, επισκέπτεται σχολεία, εγκαινιάζει εργοστάσια και επιθεωρεί στρατόπεδα, κοινώς είναι συνέχεια στον δρόμο. 

Τον Κιμ Γιονγκ Ουν ακολουθεί πάντα μεγάλη συνοδεία αξιωματούχων και παρατρεχάμενων. Και πάντα, υπάρχει μια ειδική περιφερόμενη τουαλέτα που την χρησιμοποιεί αποκλειστικά ο ίδιος. 

Σύμφωνα με πηγές της προσωπικής του ασφάλειας που επικαλείται ο Guardian, απαραιτήτως ένα από τα οχήματα της συνοδείας τους είναι διαμορφωμένο σε ... wc, με όλα τα απαραίτητα: λεκάνη, χαρτί υγείας και νιπτήρας. Μάλιστα, η κινούμενη τουαλέτα προσαρμόζεται σε όλα τα οχήματα, από λιμουζίνα μέχρι γκρέϊντερ χιονιού. Το αποκορύφωμα; όταν ταξιδεύει νύχτα με την mercedes του, έχει μέσα στο αυτοκίνητο ένα δοχείο νυκτός- κοινώς γιογιό- σε περίπτωση που το χρειαστεί. 

Ο λόγος απλός. "Είναι αδιανόητο σε μια κοινωνία που βασίζεται στον ανώτατο ηγέτη, αυτός να πρέπει να χρησιμοποιεί μια δημόσια τουαλέτα, μόνο και μόνο επειδή ταξιδεύει σε όλη τη χώρα", σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. 

Ακόμη και ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Βόρειας Κορέας, ο Διευθυντής πολιτικού γραφείου του Λαϊκού Στρατού της Κορέας, θα αντιμετωπίσει σοβαρή τιμωρία - ακόμη και θάνατο - , αν βρεθεί να χρησιμοποιεί τις ″προσωπικές εγκαταστάσεις″ του Κιμ. Λογικό, άλλοι έχουν εκτελεστεί μόνο και μόνο επειδή τόλμησαν να χασμουρηθούν παρουσία του ηγέτη....