Προσαγωγές στελεχών της ΛΑΕ στην Κωνσταντινούπολη

Απόπειρα παρεμπόδισης του έργου των παρατηρητών για τις τουρκικές εκλογές που είχαν σταλεί στην Κωνσταντινούπολη από το κόμμα, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Ενότητα.

«Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, αποτελούμενη από τους Θέμη Τζήμα και Γρηγόρη Ζαρωτιάδη, βρισκόμενοι στην Κωνσταντινούπολη, με την ιδιότητα των διεθνών παρατηρητών, προσήχθησαν και κρατήθηκαν από την τουρκική ασφάλεια σήμερα το μεσημέρι, όπου τους αφαιρέθησαν διαβατήρια και ταυτότητες», σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΛΑΕ.

«Κατόπιν παρέμβασης των τουρκικών πολιτικών οργανώσεων της Αριστεράς, αφέθηκαν ελεύθεροι και τους επεστράφησαν τα διαβατήρια και οι ταυτότητες τους», σημειώνεται.

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Ενότητα, το περιστατικό έτυχε μεγάλης δημοσιογραφικής κάλυψης από τα τουρκικά ΜΜΕ, που στηλίτευσαν το γεγονός της παρεμπόδισης των ελλήνων παρατηρητών εκπροσώπων της Λαϊκής Ενότητας στην Κωνσταντινούπολη.

«Η άλλη αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας στην πόλη Ιγκρέτ στην ανατολική Τουρκία παρευρέθηκε σε σειρά εκλογικών κέντρων στην πόλη, όπου διαπίστωσε την ομαλή ροή των ψηφοφόρων χωρίς προβλήματα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΛΑΕ.