Ισραήλ: Κατεδαφίζονται σπίτια Παλαιστινίων – Φόβοι για νέα Ιντιφάντα

Αποφασισμένος για αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κλιμακούμενη βία στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, είναι ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου, με εντολή του οποίου άρχισαν σήμερα οι κατεδαφίσεις  σπιτιών των οικογενειών Παλαιστινίων που έχουν διαπράξει επιθέσεις στην Ιερουσαλήμ. 

Ο ισραηλινός στρατός κατεδάφισε στην Ανατολική Ιερουσαλήμ τουλάχιστον δύο σπίτια οικογενειών Παλαιστινίων που είχαν διαπράξει επιθέσεις πέρυσι, σκοτώνοντας ισραηλινούς πολίτες. Και στις δύο περιπτώσεις, οι δράστες των επιθέσεων είχαν σκοτωθεί από την ισραηλινή αστυνομία.

Στην συνοικία Τζαμπάλ Μουκάμπερ , όπου γκρεμίστηκαν τα σπίτια, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης, ανάμεσα σε νεαρούς Παλαιστίνιους και μονάδες της ισραηλινής αστυνομίας, ενώ οι συγκρούσεις στην ανατολική Ιερουσαλήμ και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις περίπου εβδομάδες, με αφορμή επιθέσεις παλαιστινίων εξτρεμιστών εναντίον ισραηλινών.

Ένας Παλαιστίνιος έφηβος σκοτώθηκε χθες από αστυνομικά πυρά στον προσφυγικό καταυλισμό Άιντα της Βηθλεέμ - ο δεύτερος νεαρός Παλαιστίνιος που σκοτώθηκε από ισραηλινούς στρατιώτες μέσα σε 24 ώρες στη Δυτική Όχθη.

Την ίδια ώρα και τέσσερις Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί από το βράδυ της 1ης Οκτωβρίου σε δύο επιθέσεις.

Το Σάββατο το βράδυ δύο Ισραηλινοί, ένας ραβίνος που κατοικούσε στην εβραϊκή συνοικία της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ και ένας κάτοικος ισραηλινού οικισμού της Δυτικής Όχθης, σκοτώθηκαν από έναν Παλαιστίνιο που τους επιτέθηκε με μαχαίρι, τον οποίο σκότωσε αργότερα η αστυνομία.

Επίσης την περασμένη Πέμπτη Παλαιστίνιοι άνοιξαν πυρ και σκότωσαν ένα ζευγάρι Ισραηλινών εποίκων μπροστά στα μάτια των παιδιών τους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.