Αίγυπτος: Αποκεφαλίστηκε ο Κροάτης όμηρος του Ισλαμικού Κράτους

Το αιγυπτιακό παρακλάδι της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος με την ονομασία Επαρχία Σινά έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μια φωτογραφία του αποκεφαλισμένου πτώματος ενός Κροάτη ομήρου, που η οργάνωση είχε απειλήσει την περασμένη εβδομάδα ότι θα σκοτώσει. 

Την περασμένη εβδομάδα, ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Ίντερνετ από την οργάνωση Επαρχία Σινά εικόνιζε έναν άνδρα ο οποίος έλεγε πως ονομάζεται Τόμισλαβ Σάλοπεκ και πως η οργάνωση θα τον σκότωνε σε 48 ώρες αν δεν απελευθερώνονταν οι μουσουλμάνες που κρατούνται στις αιγυπτιακές φυλακές.

Η αυθεντικότητα της φωτογραφίας δεν έχει επαληθευθεί από ανεξάρτητη πηγή. Περιλαμβάνει μια λεζάντα που γράφει "θάνατος του κροάτη ομήρου, εξαιτίας της συμμετοχής της χώρας του στον πόλεμο εναντίον του Ισλαμικού Κράτους, μετά την εκπνοή της προθεσμίας...".

Το SITE - που παρακολουθεί τους τζιχαντιστικούς ιστότοπους - ανέφερε πως η φωτογραφία διανεμήθηκε μέσω του Twitter στις 12 Αυγούστου.

Εκπρόσωπος του αιγυπτιακού υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε: "Είδαμε αυτή τη είδηση στο Ίντερνετ, αλλά αυτή τη στιγμή κάνουμε τους δικούς μας ελέγχους. Αν επιβεβαιώσουμε ότι είναι πράγματι αληθινή, θα ενημερώσουμε τα μέσα ενημέρωσης με δήλωση".