Εκεχειρία αλλά όχι για τα οικονομικά

Κατάπαυση πυρός... ναι. Παύσις πολέμου... όχι. Με κάθε άλλο μέσο, πλην όπλων, συνεχίζει το Ισραήλ το σφυροκόπημα των Παλαιστινίων. Μετά και το “ναι” σε αναβάθμιση του καθεστώτος της Παλαιστινιακής Αρχής στον ΟΗΕ, το Τελ Αβίβ κλιμακώνει τις πιέσεις του. Εκτός λοιπόν των εποικισμών στα κατεχόμενα στη Δυτική Όχθη που προανήγγειλε, προκαλώντας ακόμη και την αντίδραση των συμμάχων τους ΗΠΑ, ανακοίνωσε και ότι θα παρακρατήσει 92 εκατ. ευρώ που οφείλει στους Παλαιστινίους από φόρους και τελωνειακά επιδόματα.

Σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ, ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών, Γιουβάν Στάινιτς, ανακοίνωσε κατά την έναρξη του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου ότι δε θα μεταβιβαστούν στην Παλαιστινιακή Αρχή, όπως επρόκειτο να συμβεί αυτόν τον μήνα τα 460 εκατομμύρια σεκέλ (περίπου 92 εκατομμύρια ευρώ). "'Εχουμε εξ αρχής πει ότι η αναβάθμιση του καθεστώτος της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ δε θα γίνει χωρίς αντίδραση από την πλευρά του Ισραήλ", τόνισε ο Στάινιτς στο ισραηλινό ραδιόφωνο.

"Δε σκοπεύω να μεταβιβάσω αυτόν τον μήνα τους οφειλόμενους στην Παλαιστινιακή Αρχή φόρους. Τα χρήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν οι οφειλές της Παλαιστινιακής Αρχής στην εθνική εταιρεία ηλεκτρικής ενεργείας του Ισραήλ", πρόσθεσε ο υπουργός.