Θέσεις εργασίας για… δήμιους ανοίγουν στη Σαουδική Αραβία: Καθήκοντα, προσόντα

Οκτώ άνδρες αναζητεί η Σαουδική Αραβία για τις... πολύ υπεύθυνες θέσεις των δήμιων. Οι οκτώ νέες θέσεις άνοιξαν λόγω αύξησης στις καταδίκες στην εσχάτη των ποινών, που κατά κανόνα γίνονται με αποκεφαλισμό. 
 
Προϋπηρεσία δεν είναι απαραίτητη, αν και εμπειρία σε χρήση ξίφους θα θεωρηθεί προσόν.
 
Η αγγελία αναρτήθηκε στην... "Διαύγεια" του υπουργείου Δημοσίων Υπηρεσιών της Σαουδικής Αραβίας: Ζητούνται οκτώ άτομα που θα εκτελούν την θανατική ποινή σύμφωνα με την ισλαμική σαρία μετά από δικαστικές αποφάσεις. Το εκπαιδευτικό υπόβαθρο είναι αδιάφορο, ενώ δεν αναφέρεται ο μισθός για τις θέσεις. Δευτερεύον καθήκον των οκτώ θα είναι και ο ακρωτηριασμός (συνήθως χεριών), ποινή πάντως που... κινδυνεύει να περιπέσει σε αχρηστία στη χώρα.
 
Στο σαουδαραβικό ποινικό σύστημα, η δολοφονία, το εμπόριο ναρκωτικών, το λαθρεμπόριο όπλων και ορισμένα βίαια εγκλήματα μπορούν να επισύρουν την θανατική ποινή. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η κλοπή επίσης μπορεί να τιμωρηθεί με ακρωτηριασμό, αλλά τα δικαστήρια αποφεύγουν τα τελευταία χρόνια αυτήν την ποινή. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο με την θανατική καταδίκη...