Επιμένει ο Ερντογάν ότι οι μουσουλμάνοι ανακάλυψαν την Αμερική

Επειδή βρέθηκαν κάποιοι ανιστόρητοι που τόλμησαν να τον αμφισβητήσουν, ο πρόεδρος της Τουρκίας επανέλαβε σήμερα την θεωρία του ότι μουσουλμάνοι ναυτικοί και όχι ο Κολόμβος ανακάλυψαν την Αμερική. Μάλιστα διεμήνυσε ότι σκοπεύει να εισαγάγει τη διδασκαλία της θεωρίας αυτής στα σχολεία όλης της χώρας, ώστε να μορφωθούν "αντικειμενικά" όλα τα Τουρκόπουλα.

«Ορισμένοι νέοι στην χώρα μας άρχισαν να αμφισβητούν την θεωρία αυτή χωρίς να έχουν διεξάγει οποιαδήποτε έρευνα ή να έχουν προσέξει τις συζητήσεις. Είναι επειδή συνεχίζουν να πιστεύουν ότι ένας μουσουλμάνος δεν θα μπορούσε να το επιτύχει αυτό... Δεν πιστεύουν ότι οι πρόγονοί τους μετέφεραν πλοία από ξηράς προς τον Κεράτιο Κόλπο, Και όχι μόνο νέοι αλλά επίσης και ηλικιωμένοι άρχισαν να την αμφισβητούν» είπε σήμερα ο Ερντογάν, απορρίπτοντας τις επικρίσεις που εξέφρασαν ορισμένοι μουσουλμάνοι επιστήμονες.

«Εάν η ιστορία των επιστημών είχε γραφτεί με αντικειμενικότητα, θα έδειχνε ότι η συμβολή των μουσουλμάνων γεωγράφων στην επιστήμη είναι πολύ πιο σημαντική απ’ όσο γνωρίζαμε» προσέθεσε ο Ερντογάν.

Για την αποκατάσταση λοιπόν της αλήθειας, στο εξής η θεωρία της ανακάλυψης της Αμερικής από τους μουσουλμάνους το 1178 ( και το τζαμί που είδε ο Κολόμβος σε ένα βουνό της Κούβας όταν έφτασε 1492) θα περάσει στα σχολικά βιβλία.

«Σχετικά με αυτό το ζήτημα μία μεγάλη ευθύνη έχει επωμιστεί ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Ανώτατης Εκπαίδευσης» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στην Άγκυρα.