Ηγέτης Ισλαμικού Κράτους: Ο πόλεμος συνεχίζεται

Λίγες ημέρες μετά τις ανεπιβεβαίωτες ειδήσεις ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε σε αεροπορικούς βομβαρδισμούς, η οργάνωση έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ηχογραφημένο μήνυμα το Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, το οποίο αναλυτές υποστηρίζουν ότι είναι αυθεντικό και πρόσφατο.

Σε αυτό, ακούγεται ο “Χαλίφης” να λέει ότι οι μαχητές του ισλαμικού Κράτους δεν θα σταματήσουν ποτέ τον πόλεμο, ακόμα και “αν μείνει μόνο ένας”. Διαβεβαιώνει μάλιστα ότι η εκστρατεία των ΗΠΑ και των συμμάχων τους εναντίον του ΙΚ στη Συρία και το Ιράκ "αποτυγχάνει" και ότι τα πλήγματα αυτά δεν πρόκειται να ανακόψουν την επέκταση του Χαλιφάτου.

Στο μήνυμα , διάρκειας 17 λεπτών, ο Μπαγκντάντι δεν αναφέρεται ευθέως στο συγκεκριμένο πλήγμα – στο οποίο υποτίθεται ότι τραυματίστηκε- όμως σχολιάζει γεγονότα που έλαβαν χώρα ύστερα από αυτό.

Επίσης, ο ηγέτης της τζιχαντιστικής οργάνωσης υποστηρίζει ότι το "Χαλιφάτο" που έχει ιδρύσει επεκτείνεται σε πολλές αραβικές και βορειοαφρικανικές χώρες και κάλεσε τους μουσουλμάνους να εξαπολύσουν επιθέσεις στους σιίτες, στη Σαουδική Αραβία, την Υεμένη (εναντίον της κοινότητας των Χούτ)και σε όλον τον κόσμο.

Πάντως, λίγο μετά την κυκλοφορία του ηχογραφημένου μηνύματος, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τσακ Χέιγκελ, διεμήνυσε ότι οι αεροπορικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία θα ενταθούν και ότι ο αγώνας θα είναι μακρύς.