Δύο νεκροί και έξι τραυματίες από αεροπορικές επιδρομές

Τουλάχιστον έξι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν όταν ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου Αλ-Κουντς που βρίσκονται στο συγκρότημα Showa & Housari στη συνοικία Ριμάλ, στην καρδιά της πόλης της Γάζας, σύμφωνα με τον Ασράφ αλ-Κούντρα, ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας.

Για έναν από τους δημοσιογράφους ο τραυματισμός ήταν βαρύτατος, καθώς έχασε το ένα κάτω άκρο του.

Λίγο αργότερα δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε άλλες αεροπορικές επιδρομές στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Αεροπορικοί βομβαρδισμοί έπληξαν τα γραφεία του τηλεοπτικού δικτύου Al-Quds στο κέντρο της πόλης της Γάζας νωρίς σήμερα το πρωί τραυματίζοντας τουλάχιστον έξι δημοσιογράφους, όπως ανακοίνωσαν οι παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.

Το κτίριο υπέστη μεγάλες ζημιές. Οι δημοσιογράφοι είχαν απομακρυνθεί από τα γραφεία του σταθμού ύστερα από την πρώτη αεροπορική επιδρομή. Ωστόσο, στη συνέχεια ακολούθησαν δύο ακόμη βομβαρδισμοί τουλάχιστον στις εγκαταστάσεις. Το τηλεοπτικό δίκτυο Al-Quds θεωρείται ότι πρόσκειται στους ισλαμιστές της Χαμάς.

Στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, "δύο νεαροί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν σε δύο ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον κατοικιών στις περιοχές Μπέιτ Λαχίγια και Μπέιτ Χανούν", κοντά στη μεθόριο με το Ισραήλ, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών υγείας, Αλ-Κούντρα.

Το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό σφυροκόπησε την πόλη της Γάζας τη νύχτα, σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονται στην περιοχή. Ο πολεμικός στόλος έχει λάβει σταθερή θέση ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας,

Να τονίσουμε ότι δεκαέξι Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν το Σάββατο, αυξάνοντας σε 48 τον αριθμό των Παλαιστινίων που έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης κατά του παλαιστινιακού αυτού εδάφους την Τετάρτη.