Συναγερμός στην Ιερουσαλήμ

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε μια ρουκέτα κατά της Ιερουσαλήμ, λίγα λεπτά αφότου οι σειρήνες του πολέμου ήχησαν στην ιερή πόλη.

Ο συναγερμός διήρκεσε για λιγότερο από ένα λεπτό και όπως μετέδωσε το ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού ο ρεπόρτερ του στην Ιερουσαλήμ άκουσε μια έκρηξη.

Σύμφωνα πάντως με το Reuters δεν ακούστηκε κάποιος τέτοιος θόρυβος στα γραφεία του πρακτορείου, που βρίσκονται στο νότιο τμήμα της πόλης.

Στο μεταξύ μια ακόμα ρουκέτα εκτοξεύτηκε προς το Ισραήλ από την πλευρά της Γάζας. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, που επικαλείται το Reuters, η ρουκέτα προσγειώθηκε στις ακτές του Τελ Αβίβ.

Και σε αυτή την πόλη ήχησαν οι σειρήνες σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Την Πέμπτη δύο ρουκέτες εκτοξεύτηκαν κατά της ισραηλινής πρωτεύουσας. Η μία έπεσε στη θάλασσα και η άλλη, σύμφωνα πάντα με το Ισραήλ, χτύπησε σε προάστιο της πρωτεύουσας, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει απώλειες και ζημιές.

Τέσσερις Παλαιστίνιοι έχασαν τη ζωή τους νωρίς το βράδυ της Παρασκευής στο νέο "κύμα" αεροπορικών βομβαρδισμών της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ, όπως ανέφεραν νοσοκομειακές πηγές και επιβεβαίωσε η οργάνωση Χαμάς στη Γάζα.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο βομβαρδισμός αυτός αφορούσε τον καταυλισμό που βρίσκεται στην περιοχή Μαγάζι, στον κεντρικό τομέα της Λωρίδας Γάζας. 'Ετσι οι Παλαιστίνιοι μετρούν 28 νεκρούς από τους τελευταίους βομβαρδισμούς από το Ισραήλ.

Σειρήνες πολέμου ήχησαν το βράδυ της Παρασκευής και στην πόλη Άσκελον στο νότιο Ισραήλ.

Στο μεταξύ, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αποφάσισε να απαγορεύσει την κυκλοφορία πολιτικών οχημάτων σε τρεις κεντρικούς δρόμους που οδηγούν ή συνορεύουν με τη Λωρίδα της Γάζας.

Η ισραηλινή δημόσια τηλεόραση ανακοίνωσε ότι "το μικρό υπουργικό συμβούλιο (9 βασικοί υπουργοί) ενέκρινε ήδη να κινητοποιηθούν, άμεσα, συνολικώς 75 χιλιάδες έφεδροι", επιβεβαιώνοντας πληροφορίες που μεταδόθηκαν νωρίτερα για σχετική εισήγηση του υπουργού Άμυνας Εχούντ Μπάρακ.