Σε θρήνο μετατράπηκε ποπ συναυλία στη Νότια Κορέα

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 11 τραυματίστηκαν ενώ παρακολουθούσαν μια ποπ συναυλία στην Seongnam, νότια της Σεούλ, στη Νότια Κορέα. 

Σύμφωνα με αξιωματούχους, η τραγωδία συνέβη όταν μια σχάρα εξαερισμού κατέρρευσε και όσοι θεατές πατούσαν επάνω της έπεσαν σε βάθος 10 μέτρα, σε ένα υπόγειο χώρο στάθμευσης που βρισκόταν από κάτω. 

Το τραγικό περιστατικό συνέβη σε συναυλία του δημοφιλούς στη Νότια Κορέα γυναικείου συγκροτήματος, 4Minute, όταν 30 περίπου άτομα ανέβηκαν στη σχάρα εξαερισμού για να βλέπουν καλύτερα τη σκηνή. 

"Δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου, δύο άλλοι υπέκυψαν στα τραύματα τους , ενώ μεταφέρονταν στο νοσοκομείο και οι υπόλοιποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στο νοσοκομείο" δήλωσε αξιωματούχος της πυροσβεστικής στο πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap.

Πολλοί είναι σοβαρά τραυματίες και οι διασώστες προειδοποιούν ότι ο αριθμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί.

 

Trivia: Μέλος του διάσημου γυναικείου συγκροτήματος ήταν κάποτε και η Χιον Σονγκ -γολ, πρώην ερωτική σύντροφος του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, η οποία εκτελέστηκε τον Αύγουστο του 2013 μαζί με άλλους 11 συναδέλφους της επειδή βρέθηκαν να κατέχουν... Βίβλους, κάτι που το καθεστώς θεωρεί ως «πολιτική δραστηριότητα» στο αθεϊστικό κομμουνιστικό κράτος. Η νεαρή γυναίκα και οι υπόλοιποι μουσικοί εκτελέστηκαν δημοσίως σε μία πλατεία, δια πυροβολισμού.