ΟΗΕ: Ο κόσμος χάνει τη μάχη με τον Εμπολα – Σχεδόν 4.500 οι νεκροί

Συνολικά 4.493 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη χειρότερη επιδημία του ιού Έμπολα στην ιστορία, σύμφωνα με τον απολογισμό ως την Κυριακή 12η Οκτωβρίου που δημοσίευσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο διεθνής οργανισμός ανακοίνωσε ότι συνολικά έχουν καταγραφεί 8.997 επιβεβαιωμένα, πιθανά και ύποπτα κρούσματα του ιού. Μεταξύ των χωρών που έχουν εμφανιστεί συμπτώματα του ιού είναι η Ισπανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής —και στις δύο χώρες μολύνθηκαν εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης—, καθώς επίσης η Σενεγάλη και η Νιγηρία, χώρες οι οποίες φαίνεται ότι κατάφεραν να αποτρέψουν την εξάπλωση της ασθένειας.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της αποστολής των Ηνωμένων Εθνών που είναι επιφορτισμένη με τον συντονισμό της επείγουσας δράσης κατά του Εμπολα (UNMEER), προειδοποίησε ότι "ο κόσμος χάνει τη μάχη κατά του ιού Εμπολα".

"Η επιδημία του ιού βρίσκεται πολύ μπροστά μας, πηγαίνει πιο γρήγορα από εμάς και είναι έτοιμη να κερδίσει την κούρσα", δήλωσε ο Αντονι Μπάρμπερι. "Είτε σταματάμε τον Εμπολα τώρα ή θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια πρωτοφανή κατάσταση για την οποία δεν έχουμε σχέδιο αντιμετώπισης", προειδοποίησε.