“Το Ισραήλ άνοιξε τις πύλες της κολάσεως”

Εννέα συνολικά Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής των στρατιωτικών επιχειρήσεων της Χαμάς, Άχμεντ αλ Τζααμπάρι, σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας σε περισσότερες από 20 αεροπορικές επιδρομές που σημειώθηκαν στην περιοχή.

"Το Ισραήλ άνοιξε τις πύλες της κολάσεως", δήλωσαν στη Χαμάς, αμέσως μετά τη δολοφονία του ηγέτη τους. Δε θα μπορόύσε να υπάρχει καλύτερη φράση που να περιγράφει την έκρυθμη κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

"Ο ισραηλινός κατακτητής πραγματοποίησε περισσότερα από 20 αεροπορικά πλήγματα σε τοποθεσίες των δυνάμεων της αστυνομίας και των υπηρεσιών ασφάλειας", δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της ισλαμικής οργάνωσης, Ισλάμ Σαχουάν.  Μεταξύ άλλων, επιβεβαίωσε πρώτος το θάνατο Παλαιστινίων και του διοικητή της Χαμάς, Άχμεντ αλ Τζααφάρι.

Λίγο αργότερα μέσα στη νύχτα έγινε γνωστό ότι σκοτώθηκαν άλλοι τρεις Παλαιστίνιοι μαχητές κατά τη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Λωρίδα της Γάζας.

Η στάση της Βρετανίας και των ΗΠΑ

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μυρίζει "μπαρούτι". Αυτοσυγκράτηση σε όλες τις πλευρές συστήνει το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών, "ώστε να αποφευχθεί μια επικίνδυνη κλιμάκωση" στην... εύφλεκτη ζώνη. Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές, περίπου 30 Παλαιστίνιοι έχουν τραυματιστεί από περισσότερες από 20 ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές.

Η πρέσβειρα των ΗΠΑ στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, Σούζαν Ράις, εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της χώρας της προς το Ισραήλ για τις επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, 

Η Ράις υποστήριξε ένθερμα την στρατιωτική απάντηση του Ισραήλ για τις επιθέσεις της Χαμάς κατά του ισραηλινού εδάφους, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας στη  Νέα Υόρκη το βράδυ της Τετάρτης.

"Τίποτε δεν δικαιολογεί τη βία που προέρχεται από τη Χαμάς και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις εναντίον του ισραηλινού λαού", δήλωσε η πρέσβειρα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Πόλεμος δηλώσεων μέσω διαδικτύου 

O πόλεμος μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς διεξάγεται πλέον και στο Twitter, καθώς εκεί έχει μεταφερθεί πλέον μεγάλο μέρος του πολέμου, ο οποίος λαμβάνει πλέον και διαδικτυακή μορφή.

Μετά τις αιματηρές επιδρομές των Ισραηλινών, κατά τις οποίες σκοτώθηκε το υψηλόβαθμο στέλεχος της Χαμάς, Αχμέντ Τζαμπάρι, αλλά και άμαχοι, οι δύο πλευρές έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δηλώσεων μέσω του Twitter.

Σε ένα χαρακτηριστικό μήνυμα, η Ταξιαρχία του Αλ Κάσαμ, η οποία πρόσκειται στη Χαμάς, δηλώνει ότι «άρχισε ο αγώνας για την απελευθέρωση του 'Τελ Ελ Ραμπί' (η αραβική ονομασία του Τελ Αβίβ), ενώ ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας γράφει: "συνιστούμε στα στελέχη της Χαμάς, ανεξαρτήτως βαθμού, να μην εμφανιστούν πουθενά τις επόμενες ημέρες".

Τα εκατέρωθεν χτυπήματα, αλλά και μηνύματα συνεχίζονται. Στη διάρκεια της νύχτας οι Ισραηλινοί χτύπησαν τρομοκρατικούς στόχους στη Γάζα, ενώ το πρωί, τρεις Ισραηλινοί σκοτώθηκαν από ρουκέτα που εκτοξεύθηκε στο νότιο Ισραήλ.