Αποκεφαλίστηκε ο Γάλλος όμηρος τζιχαντιστών στην Αλγερία

Στον αποκεφαλισμό του 55χρονου Γάλλου τουρίστα που απήγαγαν στις 21 Σεπτεμβρίου στην Αλγερία προχώρησαν οι μαχητές της ένοπλης οργάνωσης "Στρατιώτες του Χαλιφάτου", βραχίονα του Ισλαμικού Κράτους στην Αλγερία. 

Τον θάνατο του Γάλλου ομήρου επιβεβαίωσε με σύντομη δήλωση του από τη Νέα Υόρκη ο πρόεδρος της χώρας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος τόνισε ότι οι γαλλικές επιδρομές θα συνεχιστούν.

Ο αποκεφαλισμός έγινε γνωστός μέσω της γνωστής τακτικής των τζιχαντιστών - με βίντεο το οποίο δημοσιοποίησαν οι ακραίοι ισλαμιστές στο Διαδίκτυο. Σε αυτό φαίνεται ο Ερβ Γκουρντέλ να είναι γονατιστός, περιμένοντας τον θάνατό του. Πίσω του βρίσκονται 4 τζιχαντιστές με καλυμμένα πρόσωπα και όπλα στα χέρια. Μετά από ένα δίλεπτο μήνυμα στη Γαλλία, ένας από τους εξτρεμιστές αποκεφαλίζει τον όμηρο και κρατά το κεφάλι του επιδεικτικά μπροστά στην κάμερα.

Στο βίντεο - με τίτλο "Ένα μήνυμα αίματος για τη γαλλική κυβέρνηση" - οι μαχητές του χαλιφάτου ορκίζονται την πίστη τους στον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, τον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία και εξηγούν ότι σκοτώνουν τον όμηρο ως απάντηση στις δηλώσεις του πρωθυπουργού Μανουέλ Βαλς, ο οποίος είχε ξεκαθαρίσει στην εθνοσυνέλευση ότι "δε θα έχει καμία συζήτηση και δε θα κάνει καμία διαπραγμάτευση με τους απαγωγείς".

Σε προηγούμενο βίντεο που είχε δώσει στη δημοσιότητα, η οργάνωση απειλούσε ότι θα εκτελέσει τον Ερβ Γκουρντέλ, σε περίπτωση που οι γαλλικές ένοπλες δυνάμεις προβούν σε νέες αεροπορικές επιδρομές εναντίον του ΙΚ στο Ιράκ. Μάλιστα, έδιναν προθε΄σμία στις γαλλικές δυνάμεις να σταματήσουν τις επιδρομές «σε διάστημα 24 ωρών»,τελεσίγραφο που απέρριψε χθες ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.