Το Ισραήλ απειλεί να κλιμακώσει τα αντίποινα στη Γάζα

Με κλιμάκωση των αντιποίνων και μεγαλύτερη στρατιωτική παρουσία στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας προειδοποίησε σήμερα το Τελ Αβίβ, μετά τις σφοδρές και αιματηρές συγκρούσεις του Σαββατοκύριακου.

"Δεν έχουμε καμία απολύτως πρόθεση να δεχθούμε να υποστεί βλάβη η ρουτίνα της ζωής των πολιτών από τη δική μας πλευρά των συνόρων, και σκοπεύουμε να αποκαταστήσουμε την αποτρεπτική μας δύναμη αλλά και να την ενισχύσουμε", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, μετά την περιοδεία του στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Περισσότεροι από 100 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν κατά του Ισραήλ το Σαββατοκύριακο, με την παλαιστινιακή οργάνωση του Ισλαμικού Τζιχάντ να δηλώνει ότι εκτόξευσε τους περισσότερους από αυτούς.

Το Ισραήλ απάντησε με πλήγματα στο έδαφος και αεροπορικές επιδρομές από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους έξι Παλαιστίνιοι. Και σήμερα, όμως, στη διάρκεια της νύχτας το Ισραήλ βομβάρδισε τρεις στόχους στη Λωρίδα της Γάζας αφού 15 ρουκέτες και οβίδες έπεσαν τη Δευτέρα στο έδαφός του.

Ο Μπαράκ είπε ότι το Ισραήλ θα λάβει μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας των στρατιωτών που περιπολούν στα σύνορα, αρνήθηκε όμως να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίστηκε και ο υπουργός Παιδείας Γκίντεον Σάαρ ο οποίος μιλώντας στο ισραηλινό ραδιόφωνο δήλωσε: "Νομίζω ότι όποιος παρατηρεί τα πράγματα κατανοεί ότι ο καιρός για μια ευρύτερη επιχείρηση έρχεται πλέον πιο κοντά", και τόνισε ότι "αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί".