Συρία: Δεκάδες άμαχοι νεκροί σε βομβαρδισμούς κατά των τζιχαντιστών

Τουλάχιστον 60 άμαχοι, ανάμεσά τους και 12 παιδιά, σκοτώθηκαν μέσα στις τελευταίες 48 ώρες στη Συρία, καθώς συνεχίστηκαν οι αεροπορικές επιδρομές των συριακών ενόπλων δυνάμεων εναντίον πόλεων που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους.

Όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων,στην Ντέιρ αλ Ζορ σκοτώθηκαν τουλάχιστον 19 άνθρωποι, ανάμεσά τους εννέα παιδιά, όταν συριακά αεριωθούμενα έπληξαν ένα σχολείο όπου είχαν καταφύγει Σύροι πρόσφυγες.

Κατά την ίδια πηγή ακόμη 41 πολίτες, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν όταν συριακά αεροσκάφη έπληξαν την Τελ Αμπιάντ, βομβαρδίζοντας ένα σημείο κοντά σε αρτοποιείο της πόλης,στα σύνορα με την Τουρκία.

Στο μεταξύ πηγές στη Συρία δήλωσαν στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι πολίτες εγκαταλείπουν μια περιοχή στα προάστια της πρωτεύουσας Δαμασκού έπειτα από μια προέλαση των ανταρτών.

Η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας έχει εντείνει τα πλήγματα εναντίον των θέσεων του ΙΚ στη Συρία, ενώ αεροσκάφη των ΗΠΑ πλήττουν θέσεις της οργάνωσης στην άλλη πλευρά των συνόρων, στο Ιράκ.

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, η οποία έχει αποσχισθεί από την αλ Κάιντα, έχει καταλάβει μεγάλες εκτάσεις στη Συρία —ελέγχει σχεδόν το ένα τρίτο της επικράτειας της χώρας— αλλά και στο γειτονικό Ιράκ, εγείροντας φόβους στη διεθνή κοινότητα για το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί ένας θύλακος εξτρεμιστών.

Πάνω από 190.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στον συριακό πόλεμο που άρχισε πριν από τρία χρόνια, σύμφωνα με υπολογισμούς του ΟΗΕ.