Γάζα: “Ναι” της Χαμάς σε νέα 72ωρη εκεχειρία με το Ισραήλ

Σύμφωνη με την πρόταση της Αιγύπτου να διατηρηθεί μια νέα εκεχειρία διάρκειας 72 ωρών δηλώνει η παλαιστινιακή αντιπροσωπεία στο Κάιρο, αναφέρει στην ιστοσελίδα της η κρατική εφημερίδα al-Ahram επικαλούμενη παλαιστινιακές πηγές στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

"Υπάρχει μία πρόταση για μία νέα εκεχειρία 72 ωρών που θα επιτρέψει να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις. Αυτή η πρόταση βρίσκεται στη διαδικασία της εξέτασης", δήλωσε ο Σάμι Αμπού Ζούχρι από τη Γάζα διευκρινίζοντας ότι η απόφαση της παλαιστινιακής αντιπροσωπείας εξαρτάται πλήρως "από την ισραηλινή θέση".

Αμπντάλα - Ιορδανία: Μόνον με συμφωνία μπορεί το Ισραήλ να έχει ειρήνη

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα ο ΙΙ προειδοποίησε σήμερα ότι το Ισραήλ θα μπορέσει να εγγυηθεί την ασφάλεια στον λαό του μόνο μέσω μίας ειρηνευτικής συμφωνίας με τους Παλαιστινίους που θα οδηγεί στη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους.

Ο Ιορδανός μονάρχης χαρακτήρισε τις συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας, που μαίνονται εδώ και ένα μήνα, "τις πιο αιματηρές και καταστροφικές από πλευράς ανθρώπινων απωλειών" επιρρίπτοντας την ευθύνη στο Ισραήλ για την αιματοχυσία.

"Πρώτον και κύριον, το Ισραήλ ευθύνεται για τις συγκρούσεις στη Λωρίδα της Γάζας. Η ασφάλεια του Ισραήλ δεν θα επιτευχθεί χωρίς την αυθεντική επιδίωξη ευρείας ειρήνης και την λύση των δύο κρατών", είπε ο Αμπντάλα σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται στην ανεξάρτητη εφημερίδα Al-Ghad.

"Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο το Ισραήλ θα μπορέσει να εγγυηθεί την ασφάλεια και να κερδίσει την αποδοχή των χωρών της περιοχής και ολόκληρου του κόσμου", πρόσθεσε ο βασιλιάς της Ιορδανίας.