Λιβερία: Πετούν τα πτώματα του Έμπολα στους δρόμους!

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει κηρυχθεί η Λιβερία, λόγω του ιού Έμπολα που πλήττει το τελευταίο διάστημα την περιοχή. 

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Mail, οι συγγενείς των νεκρών πετάνε στους δρόμους τα πτώματα επειδή με τον τρόπο αυτό ελπίζουν ότι θα αποφύγουν να τεθούν σε καραντίνα από τις αρχές, καθώς βλέπουν τους θαλάμους απομόνωσης του Έμπολα ως παγίδες θανάτου. 

«[Πολλοί κάτοικοι] βγάζουν τα πτώματα των συγγενών τους από τα σπίτια τους και τα πετάνε στους δρόμους, όμως με την πράξη αυτή θέτουν σε κίνδυνο τους εαυτούς τους, αλλά και τους συνανθρώπους τους να μολυνθούν. Για το λόγο αυτό ζητάμε από τους πολίτες να διατηρούν τα πτώματα μέσα στις οικίες τους κι εμείς θα έρθουμε να τα παραλάβουμε»,συνέστησε πριν μερικές ώρες ο υπουργός Πληροφοριών της Λιβερίας, Λούις Μπράουνπροσθέτοντας πως έχουν αρχίσει ήδη οι πρώτες καύσεις νεκρών, με πολλές κοινότητες στα προάστια της Μονρόβιας να αντιτίθενται στην ταφή των μολυσμένων πτωμάτων. Οι νεκροί από την επιδημία του Έμπολα στη Δυτική Αφρική ανέρχονται πλέον στους 932, καθώς άλλοι 45 ασθενείς πέθαναν στο διάστημα από τις 2 μέχρι τις 4 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.  

Η πρόεδρος της Λιβερίας, Έλεν Τζόνσον Σέρλιφ, κήρυξε την Τετάρτη την χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την καταπολέμηση του ιού, λέγοντας ότι η επιδημία που έχει ξεσπάσει αποτελεί απειλή για την ασφάλεια του κράτους.

«Η κυβέρνηση και ο λαός της Λιβερίας απαιτούν τη λήψη έκτακτων μέτρων για την ίδια την επιβίωση του κράτους μας και για την προστασία του λαού μας», δήλωσε σε επίσημη ανακοίνωσή της.