Συρία: Ρουκέτες και νεκροί στην ορκωμοσία του Άσαντ

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από οβίδες που ερρίφθησαν από αντάρτες στην συριακή πρωτεύουσα, κατά την διάρκεια της ορκωμοσίας του Μπασάρ αλ Άσαντ για μια τρίτη επταετία στην προεδρία.

Όπως μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 22 τραυματίστηκαν από οβίδες που ερρίφθησαν από "τρομοκράτες" στην εμπορική συνοικία Σααλάν, στην καρδιά της Δαμασκού, μερικά λεπτά μετά το τέλος της ομιλίας του Σύρου προέδρου.

Για το ίδιο περιστατικό η Γενική Επιτροπή της Συριακής Επανάστασης (CGRS), ένα δίκτυο των αντικαθεστωτικών στην περιοχή, ανακοίνωσε ότι ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του από την επίθεση από την οποία τραυματίστηκαν επίσης πολλοί.

Ο Ασαντ ορκίστηκε στο Κοράνι ενώπιον των βουλευτών που μετείχαν σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου και παρουσία τουλάχιστον χιλίων προσκεκλημένων, ενώ η χώρα πλήττεται από τρία χρόνια πολέμου στον οποίο περισσότεροι από 170.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

"Υπόσχομαι να σέβομαι το Σύνταγμα ... και να προστατεύω το λαό της Συρίας", δήλωσε κατά την ορκωμοσία του η οποία μεταδόθηκε απευθείας από τη συριακή τηλεόραση.

Ο Σύρος πρόεδρος τόνισε ότι θα πολεμά την τρομοκρατία έως ότου αποκατασταθεί η ασφάλεια σε όλη τη Συρία, ότι θα συνεχίσει να προσφέρει "εθνική συμφιλίωση" σε όλους όσοι παραδίδουν τα όπλα τους και ότι η χώρα του αντιμετωπίζει μια "επίθεση από το εξωτερικό" που χρησιμοποιεί "τοπικά εργαλεία".