Πιστόριους: Αγχώδης διαταραχή ή στυγνή δολοφονία ο θάνατος Ρίβα;

Στην αίθουσα του δικαστηρίου επιστρέφει και πάλι ο Νοτιοαφρικανός πρωταθλητής του στίβου, Όσκαρ Πιστόριους, ενάμιση μήνα μετά τη διακοπή της διαδικασίας που εξετάζει της συνθήκες δολοφονίας της συντρόφου του, Ρίβα Στέενκαμπ. 

Η δικηγόροι του αθλητή είχαν ισχυριστεί ότι ο Πιστόριους πάσχει από διαταραχή άγχους. Μάλιστα σήμερα, επιτροπή από έναν ψυχολόγο και τρεις ψυχιάτρους αναμένεται να παραδώσει το πόρισμά της. 

Ακολούθως, η υπεράσπιση του Νοτιοαφρικανού πρόκειται να καλέσει τους υπόλοιπους μάρτυρες υπεράσπισης, εκτός εάν το πόρισμα δεν είναι ομόφωνο και τα μέλη της επιτροπής κληθούν για διευκρινίσεις από το βήμα του δικαστηρίου.

Η πλευρά Πιστόριους είχε παρουσιάσει ψυχίατρο ως μάρτυρά υπέρασπισης, που υποστήριξε ότι ο  αθλητής πάσχει από γενικευμένη αγχώδη διαταραχή. Την εξέταση από την τετραμελή επιτροπή  ζήτησε ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ. 

Ο ίδιος πάντως υποστηρίζει ότι ο φόνος δεν ήταν προμελετημένος και πυροβόλησε θανάσιμα την σύντροφό του πίσω από την πόρτα του μπάνιου, πιστεύοντας πως επρόκειτο για διαρρήκτη.