Βόρεια Κορέα – ΗΠΑ: Casus belli η κωμωδία για τον Κιμ Γιονγκ Ουν

"Πράξη πολέμου" χαρακτηρίζει η Βόρεια Κορέα την επερχόμενη έκδοση μιας αμερικανικής κωμωδίας με θέμα ένα σχέδιο δολοφονίας σε βάρος του ηγέτη της χώρας, Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η Πιονγκγιάνγκ πνέει μένεα εναντίον των Αμερικανών και προειδοποιεί για "σκληρή και ανελέητη εκδίκηση".

Ένας αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών της Βόρειας Κορέας, που δεν κατονομάζεται, εκτόξευσε τις απειλές.

Αν και δεν κατονόμασε την ταινία, ο αμερικανικός Τύπος σχολιάζει ότι πρόκειται αναμφίβολα για την ταινία "The Interview," με τους Seth Rogen και James Franco (στο ρόλο του παραγωγού). Η υπόθεση της ταινίας θέλει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας να δίνει αποκλειστική συνέντευξη σε Αμερικανό δημοσιογράφο, κάτι που λειτούργησε ως δέλεαρ από τη CIA.

H "ανήθικη αμερικανική προβοκατόρικη παράνοια" που χρησιμοποίησε έναν "παραγωγό γκάνγκστερ" για να αμφισβητήσει την ηγεσία της Βόρειας Κορέας πυροδοτεί ένα "κύμα μίσους και οργής στο λαό της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε ο αξιωματούχος της Πιονγκγιάνγκ.

Η ταινία αναμένεται στις αίθουσες τον Οκτώβριο.

Ο πατέρας του νυν ηγέτη της Βόρειας Κορέας, ο Κιμ Γιονγκ Ιλ, είχε διατάξει την απαγωγή του Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη και παραγωγού Shin Sang-ok το 1978, και στη συνέχεια τον ανάγκασε να σκηνοθετεί ταινίες για τον ίδιο. Ο Shin κατάφερε μετά από πολύ καιρό να δραπετεύσει.