Κένυα: Λουτρό αίματος από επιθέσεις ενόπλων την ώρα του Μουντιάλ

Συντονισμένη επίθεση θανάτου εξαπέλυσαν το βράδυ της Κυριακής ισλαμιστές εξτρεμιστές στην Κένυα, την ώρα που οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης Μπεκετόνι είχαν συγκεντρωθεί σε δημόσιους χώρους και έβλεπαν τους αγώνες του Μουντιάλ. 

Τουλάχιστον 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από τις διαδοχικές επιθέσεις των ενόπλων σε δύο ξενοδοχεία και μία τράπεζα.  

Πριν από τους τρεις πολυσύχναστους στόχους, οι δράστες, επιτέθηκαν ρίχνοντας εκρηκτικά στο αστυνομικό τμήμα της πόλης, απ’ όπου πήραν όπλα και πυρομαχικά. Στη συνέχεια, με ένα κλεμμένο βαν, άρχισαν να σκορπούν τον τρόμο και τον θάνατο, τόσο με τις επιθέσεις στα ξενοδοχεία όσο και πυροβολώντας αδιακρίτως ενώ κινούνταν.

Η πόλη Μπεκετόνι βρίσκεται στην ηπειρωτική χώρα κοντά στο νησί Λάμου, ένα πολύ γνωστό τουριστικό θέρετρο, και αποτελεί "πέρασμα" για εκατοντάδες επισκέπτες κάθε μέρα. 

Αυτή είναι η πιο θανατηφόρα επίθεση στην Κένυα μετά την επίθεση της Αλ Σεμπάμπ στο εμπορικό κέντρο Westgate, στο Ναϊρόμπι τον περασμένο Σεπτέμβριο, με τουλάχιστον 67 άτομα νεκρούς.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την ευθύνη, αλλά οι αρχές θεωρούν ότι πρόκειται για έργο των ανταρτών της Αλ Σεμπάμπ, λόγω των πρόσφατων απειλών, αλλά και το "προφίλ" των επιθέσεων.