Μουντιάλ Βραζιλία: Φωτιά στις φαβέλες από το φόρεμα της Τζένιφερ

Η στιγμή, που περίμεναν οι απανταχού ποδοσφαιρόφιλοι, έφτασε. Η Τζένιφερ θα εμφανιστεί απαστράπτουσα με το εξωγαλαξιακό της φόρεμα, μαζί με το διάσημο ράπερ, Pitbull, στο πλευρό της, έτοιμοι να ξεσηκώσουν το κοινό στην τελετή έναρξης.

Διαβάστε ακόμα : Με Τζένιφερ Λόπεζ και Νεϊμάρ ανεβαίνει η αυλαία του 20ού Μουντιάλ

Ένα φόρεμα, που φαίνεται να βάζει φωτιά στις φαβέλες. Όχι τόσο λόγω της κομψότητας και του σεξαπίλ που προσδίδει στην καλλιτέχνη, όσο λόγω της πολυτέλειας και του πλούτου, που αυτό πρεσβεύει, σε αντίθεση με τη φτώχεια, η οποία μαστίζει τη φιλοξενούσα το μουντιάλ χώρα. 

Την ίδια ώρα, που στους δρόμους της Βραζιλίας χιλιάδες ντόπιοι διαδηλώνουν και συγκρούονται με την αστυνομία, θυμίζοντας με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο τις έντονες αντιθέσεις, οι οποίες κυριαρχούν στη χώρα.

Διαβάστε ακόμα : Δακρυγόνα και τραυματίες πριν την έναρξη του Μουντιάλ

Το κοντράστ, εξαιρετικά έντονο. 

Από τη μία πλευρά, οι αστέρες με τα χρυσά πόδια και τις αμοιβές των πολλών εκατομμυρίων δολαρίων ή ευρώ. Στον αντίποδα, οι βραζιλιάνικες φαβέλες - παραγκουπόλεις, όπου μεγάλο μέρος του πληθυσμού ζει σε συνθήκες εξαθλίωσης.

Η πρόεδρος της χώρας, Ντίλμα Ρούσεφ, άνοιξε τα χέρια της και είπε ότι η Βραζιλία περιμένει τους φιλάθλους "με ανοικτές αγκάλες", όπως ακριβώς και ο Χριστός ο Λυτρωτής το περίφημο άγαλμα, με θέα στον κόλπο του Ρίο ντε Τζανέιρο. Μία υποδοχή, που - υπό τις παρούσες συνθήκες - μοιάζει με ουτοπία, όταν το εσωτερικό της χώρας βρίσκεται σε αναβρασμό.

Στις 23.00, η διοργανώτρια υποδέχεται την Κροατία στο Σάο Πάολο, στην αυλαία του μουντιάλ για τον Α' Όμιλο.

Όλα αυτά, στη σκιά των επεισοδίων και της φτώχειας, που ταλανίζει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της πατρίδας του ποδοσφαίρου και της Σάμπα.

Σε μία κατά το κοινώς λεγόμενο... γιορτή του ποδοσφαίρου. 

Διαβάστε επίσης:

Ολόκληρο το πρόγραμμα του Μουντιάλ και οι τηλεοπτικές μεταδόσεις