Ανθρακωρύχος επιβίωσε κάτω από τη Γη για 17 χρόνια!

ΠΡΟΣΟΧΗ - Σύμφωνα με τα περισσότερα πρακτορεία, η συγκεκριμένη είδηση είναι ψεύτικη: Αξίζει όμως να διαβαστεί και μόνο για την... ευρηματικότητα του συντάκτη.

 

Μια αδιανόητη έκπληξη περίμενε μια ομάδα ανθρακωρύχων στην επαρχία Ξινγιάνγκ της Κίνας. Στη διάρκεια ανασκαφών σε ένα παλιό ορυχείο που εγκαταλείφθηκε πριν από 17 χρόνια μετά από ένα σεισμό που προκάλεσε κατάρρευση των στοών του, βρήκαν έναν 59χρονο άνδρα, τον Cheung Wai που είχε επιβιώσει όλα αυτά τα χρόνια εγκλωβισμένος εκεί!

Αμέσως ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να διαπιστωθεί η σωματική και ψυχολογική του κατάσταση.

Ο άνδρας έμεινε παγιδευμένος με τα νεκρά σώματα 78 εργατών - συναδέλφων του μετά το σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που γκρέμισε το ορυχείο.

Κατάφερε να σωθεί χάριν σε έναν αεραγωγό που έμεινε ανοικτός και συνέδεε τη στοά που βρισκόταν με την επιφάνεια της Γης.

Τρεφόταν με ρύζι που υπήρχε σε μια ειδική δεξαμενή που υπήρχε για έκτακτες περιπτώσεις, η οποία περιείχε και νερό ενώ τη διατροφή του συμπλήρωναν βασικά οι αρουραίοι που έπιανε και έτρωγε. Η μόνη πηγή βιταμινών του ήταν κάτι βρύα που φυτρώνουν σε υγρές υπόγειες στοές και τα οποία περιέχουν φώσφορο σε σημαντικές ποσότητες.

Στη διάρκεια της πολύχρονης παραμονής του σε αυτή την "παγίδα", κατάφερε να θάψει όλους τους νεκρούς συντρόφους τους. Χρειάστηκε περίπου ένα χρόνο για να τα καταφέρει.

Τα δυστυχήματα σε ορυχεία είναι ιδιαίτερα συνήθη στην Κίνα: 4.000 ανθρακωρύχοι σκοτώνονται κάθε χρόνο.

Τα τελευταία χρόνια οι αρχές έχουν σφραγίσει περίπου 1.000 μικρά ορυχεία που δεν πληρούσαν κανένα κανόνα ασφαλείας, κάτι που μείωσε τον αριθμό των ανθρακωρύχων που σκοτώνονται σε 6 τη μέρα (!).

Πάντως η συγκλονιστική περίπτωση του κ. Cheung παραμένει μοναδική στα χρονικά, το προηγούμενο ρεκόρ επιβίωσης κάτω από τη γη κατείχε ένας Βρετανός που επιβίωσε 142 μέρες. Είχε θαφτεί υπογείως με δική του πρωτοβουλία και με στόχο να σπάσει το εν λόγω ρεκόρ.