Ακόμη ένα βίντεο που αποδεικνύει ότι η φρίκη δεν έχει τέλος

Ακόμη ένα βίντεο που δείχνει ότι στον πόλεμο σχεδόν πάντα και οι δυο πλευρές τελικά καταλήγουν σε εγκλήματα δημοσιοποιείται στη Συρία. Νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο δείχνει Σύρους αντάρτες να εκτελούν εν ψυχρώ στρατιώτες των καθεστωτικών δυνάμεων που έχουν πιάσει αιχμαλώτους. Το βίντεο δείχνει τους αντάρτες να χτυπούν τους στρατιώτες και μετά να τους ρίχνουν κάτω και να τους εκτελούν με αυτόματα όπλα. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον 28 στρατιώτες εκτελέστηκαν στη διάρκεια επιθέσεων ανταρτών σε τρεις στρατιωτικούς καταυλισμούς κοντά στο Σαρακέμπ της βορειοδυτικής Συρίας.

Όπως ανακοίνωσε ο ΟΗΕ και η Διεθνής Αμνηστία αν το βίντεο επαληθευτεί, οι πράξεις αυτές θα μπορούσαν να θεωρηθούν εγκλήματα πολέμου.

Έντονη ήταν και η αντίδραση από τις Ηνωμένες Πολιτείες που κάλεσαν τους Σύρους αντάρτες να σεβαστούν το δίκαιο των ένοπλων συγκρούσεων.

"Καταδικάζουμε κάθε παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όποια πλευρά και αν προέρχεται στη Συρία", τόνισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρια Νιούλαντ. "Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτήν την συμπεριφορά. Οποίος διαπράττει τέτοιες ωμότητες πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του", πρόσθεσε.